Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini paas tompouce met advocaat

Mini paas tompouce met advocaat

Dit recept is van: Annet

  1. Pasen tompouce maken
Item 1 of 1
Mini paas tompouce met advocaat
info
Benodigdheden
Stappen

Er is weinig zo perfect voor Pasen als een zelfgemaakte tompouce met advocaat. Het heerlijk knapperige bladerdeeg en de romige advocaatvulling zijn de ideale match als je het ons vraagt. Eet smakelijk!

30 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-15Porties
PasenAdvocaatGebakBladerdeeg

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    0.5 Pak
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk
    250 ml
    Melk
  •  
    275 ml
    Advocaat

 

  • Poedersuiker
    50 g (gram)
    Poedersuiker
  • Slagroom (opgeklopt)
    250 g (gram)
    Slagroom (opgeklopt)
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Rooster
    Rooster
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Gekarteld spuitmondje
    Gekarteld spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bladerdeeg bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg (0.5 pak) op het werkblad en leg deze op het bakpapier op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg over het bladerdeeg een vel bakpapier en plaats hier bovenop een rooster. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te hoog gaat rijzen.

Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg af. Neem het rooster en bakpapier van de het bladerdeeg en bak het bladerdeeg mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Laat het bladerdeeg afkoelen en snij de bladerdeeg plakjes in kleine gelijke (ongeveer 7 x 3,5 cm) rechthoekjes voor de mini tompoucen. Leg de plakjes apart.

2. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (250 ml), advocaat (250 ml) en de Mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Doe de vulling in een spuitzak.

Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

3. Glazuur maken

Meng de advocaat (25 g) met de poedersuiker (50 g) tot een glad glazuur. Doe het glazuur in een spuitzak en knip er een heel klein puntje af (of gebruik een theelepeltje). Verdeel het glazuur over de bladerdeegplakjes. Laat het glazuur drogen.

4. Tompouce opbouwen

Plaats de helft van de bladerdeeg plakjes zonder glazuur op een bord of schaal. Knip een punt van de spuitzak en spuit de plakjes bladerdeeg vol met de banketbakkersroom. Het is mooi om dit te doen met een mooi kartelspuitmondje.

Plaats de plakjes met het glazuur boven op de banketbakkersroom. Versier de tompouce met een toefje opgeklopte slagroom in de vorm van een nestje en druk de paaseitjes in de slagroom.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.