Zoute spekjes, pittige kaas en verse spinazie geven deze klassieke Quiche Lorraine haar heerlijke smaak. Zet deze hartige taart op de paastafel en geniet van een uitgebreide brunch!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Ontdooi de Koopmans Groente taartdeeg met spinazie (6 plakjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de quichevorm in met wat boter of bakspray en bestrooi vervolgens met wat bloem. Bekleed de vorm met de plakjes taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Klop de eieren (4 stuks) schuimig en roer de geraspte kaas (250 g) erdoor.
Verwarm de room (250 ml, niet laten koken) en klop dit door het ei-kaasmengsel.
Verdeel de plakjes ontbijtspek (100 g) en de verse spinazie (50 g) over de bodem van de quiche. Schenk er dan het ei-kaasmengsel over.
Bak de quiche in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.