Maak de paasbrunch extra gezellig met zelfgemaakte konijnenbroodjes. Deze broodjes zien er erg schattig uit! In dit recept laten we je zien hoe makkelijk het is om leuke konijnenbroodjes te bakken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de broodmix (1 pak) met de boter (10 g) en het handwarme water (275 ml) in een beslagkom en kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel brooddeeg.
Laat het brooddeeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Maak tien eivormige bolletjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 45 minuten narijzen met een schone theedoek erover.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Knip na de tweede rijs met een schaar twee oortjes in de bolletjes en maak met een satéprikker twee oogjes in het snuitje. Breng de oortjes eventueel nog een beetje in model en bak de konijnenbroodjes in de oven af in ongeveer 22 minuten.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.