Op een heerlijk smeuïge kruidcake kun je je eigen moestuintje maken met feestelijke paasversiering. Wel of geen groene vingers: tuinieren op deze cake kan iedereen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.
Klop de roomboter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake , het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de kruidcake in circa 60 minuten gaar. Zet de kruidcake op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de kruidcake uit de vorm en laat een uur op een rooster verder afkoelen. Als hij helemaal afgekoeld is, kun je beginnen met versieren.
Kook wat water, doe het in een kom en leg hier het zakje chocoglazuur 10 minuten in. Zorg dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed nog even door. Knip een hoekje af en verdeel het chocoglazuur gelijkmatig over de cake. Verdeel hagelslag over de bovenzijde van de kruidcake. Doe wat chocoladepasta (2 el) in een spuitzak. Spuit een randje chocoladepasta daar waar je de groene Happy Days Mix wilt hebben. Strooi dan het Happy Days-decoratiestrooisel over de chocoladepasta. Voor de worteltjes, maak van oranje fondant of marsepein kleine bolletjes en steek er een groen Happy Days-strooiseltje in. Leg deze op de cake. Steek de cocktailprikkers in de paaskippetjes, paashaasjes of andere paaschuimpjes van fondant en druk in de cake. Vrolijk Pasen!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.