Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidcake tuintje

Op een heerlijk smeuïge kruidcake kun je je eigen moestuintje maken met feestelijke paasversiering. Wel of geen groene vingers: tuinieren op deze cake kan iedereen!

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

17-23 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.

    Handig!

    Je kunt ook, nadat je de cakevorm hebt ingevet, een rechthoekig vel bakpapier in de cakevorm hangen. Druk goed vast op de bodem en de lange zijkanten. Zo maak je het mooi lossen van de cake veel makkelijker.

Kruidcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 75 g roomboter

    • Pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 100 ml water

    • 3 eieren

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, het water en de eieren in één keer toe.

  2. Stap 4

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Kruidcake bakken

  1. Stap 5

    Doe het beslag in de cakevorm en bak de kruidcake in circa 60 minuten gaar.

    Gaarproef

    Prik met een sateprikker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is de cake gaar!

  2. Stap 6

    Zet de kruidcake op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

  3. Stap 7

    Haal de kruidcake uit de vorm en laat een uur op een rooster verder afkoelen. Als hij helemaal afgekoeld is, kun je beginnen met versieren.

Kruidcake versieren

  1. Stap 8

    • Pak Dr. Oetker Glazuur Choco

    • 50 g hagelslag

    Kook wat water, doe het in een kom en leg hier het zakje chocoglazuur 10 minuten in. Zorg dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed nog even door. Knip een hoekje af en verdeel het chocoglazuur gelijkmatig over de cake.

    Pas op met heet water, het zakje kan heet zijn als je het eruit haalt.

  2. Stap 9

    • 50 g hagelslag

    Verdeel hagelslag over de bovenzijde van de kruidcake.

  3. Stap 10

    • 2 el chocoladepasta

    • Strooibusje Dr. Oetker Happy Days Mix

    Doe wat chocoladepasta in een spuitzak. Spuit een randje chocoladepasta daar waar je de groene Happy Days mix wilt hebben. Strooi dan het Happy Days decoratiestrooisel over de chocoladepasta.

  4. Stap 11

    • Fondant (of oranje marsepein)

    Voor de worteltjes, maak van oranje fondant of marsepein kleine bolletjes en steek er een groen Happy Days strooiseltje in. Leg deze op de cake.

  5. Stap 12

    • Zakje fondant kippen en paasschuimpjes

    Steek de cocktailprikkers in de fondant paas kippetjes of haasjes of andere paaschuimpjes en druk in de cake. Vrolijk Pasen!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.