Een bijzonder en lekker brood bakken? Bak een monkey-bread met Nutella®! Kaneel, gesmolten suiker en Nutella® in een heerlijk luchtig witbrood.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de tulbandvorm in met roomboter of bakspray.
Doe de mix uit het pak Koopmans Witbrood en de roomboter (20 g) in een beslagkom en voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met de mixer tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Smelt ondertussen de overige boter (50 g) in een pan en voeg kaneel (2 tl) en suiker (2 el) toe. Meng het goed door elkaar en zet het apart.
Meng de overige suiker (2 el) en kaneel (2 tl) door elkaar.
Draai van het brooddeeg bolletjes met een diameter van 2 cm, duw plat en druk er met je duim een kuiltje in.
Vul het kuiltje met een theelepel Nutella, draai het balletje dicht en rol door de kaneelsuiker. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen door ze onder een theedoek te leggen.
Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Verdeel alle bolletjes na het rijzen over de tulbandvorm en sprenkel er 2 eetlepel kaneelbotersaus over.
Bak het monkey-bread in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood 10 minuten afkoelen en verwijder uit de tulbandvorm.
Smelt de overgebleven Nutella® kort in de magnetron en drizzle rustieke strepen over het monkey-bread.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.