Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Nutella® monkey bread

Een bijzonder en lekker brood bakken: bak een Monkey bread met Nutella®. Kaneel, gesmolten suiker en Nutella® in een heerlijk luchtig witbrood.

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Vet de tulbandvorm in met roomboter of bakspray.

Monkey bread brood deeg maken

  1. Stap 2

    • 20 g boter

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 275 ml water (handwarm)

    Doe de mix en de roomboter in een beslagkom en voeg het water toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met de mixer tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  2. Stap 3

    • 50 g boter

    • 2 tl kaneel

    • 2 el suiker

    Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg kaneel en kristalsuiker toe. Meng het goed door elkaar en zet het apart.

  3. Stap 4

    • 2 tl kaneel

    • 2 el suiker

    Meng overige suiker en kaneel door elkaar.

Nutella® brood bakken

  1. Stap 5

    Draai een bolletje met een diameter van 2 cm van het brooddeeg, duw plat en druk er met je duim een kuiltje in.

  2. Stap 6

    • 300 g Nutella®

    Vul het kuiltje met een theelepel Nutella, draai het balletje dicht en rol door de kaneelsuiker. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen door ze onder een theedoek te leggen.

Monkey bread bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 7

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 8

    Verdeel alle bolletjes na het rijzen over de tulbandvorm en sprenkel 2 eetlepel kaneelbotersaus erover.

  3. Stap 9

    Bak het Nutella® Monkey Bread in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood 10 minuten afkoelen en verwijder uit de tulbandvorm.

  4. Stap 10

    Smelt de overgebleven Nutella® kort in de magnetron en drizzle rustieke strepen over het Monkey Bread.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.