Deze vrolijke paastaart is het perfecte baksel voor de Paasdagen. Maak de kwarktaart van tevoren in de koelkast en decoreer net voordat je aan de Paasbrunch begint. Zet de decoraties klaar, pak de foto van het recept erbij en decoreren maar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk de kwarkvulling over de taartbodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Boetseer van rood fondant een kam en lellen en van oranje fondant de snavel en pootjes.
Bestrooi de taart met het kokosschaafsel (6 el) en leg de fondant deeltjes en de oogjes op de taart.