Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kip kwarktaart met kokos

Kip kwarktaart met kokos

Dit recept is van: Annet

  1. pasen - Kwarktaart Kip recept
Item 1 of 1
Kip kwarktaart met kokos
info
Benodigdheden
Stappen

Deze vrolijke paastaart is het perfecte baksel voor de Paasdagen. Maak de kwarktaart van tevoren in de koelkast en decoreer net voordat je aan de Paasbrunch begint. Zet de decoraties klaar, pak de foto van het recept erbij en decoreren maar!

150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
PasenZonder ovenLenteKokos

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter of margarine
    60 g (gram)
    Boter of margarine
  • Magere kwark
    500 g (gram)
    Magere kwark
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  • Kokosschaafsel
    6 el (eetlepels)
    Kokosschaafsel
  • Zwarte snoepjes
    2 Stuk(s)
    Zwarte snoepjes
  • Fondant (Rood + Oranje)
    Fondant (Rood + Oranje)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

2. Kwarktaart bereiden

Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

Schenk de kwarkvulling over de taartbodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

3. Chick maken

Boetseer van rood fondant een kam en lellen en van oranje fondant de snavel en pootjes.

Bestrooi de taart met het kokosschaafsel (6 el) en leg de fondant deeltjes en de oogjes op de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.