Een feestelijk bananenbrood, met een topping en vulling van mascarpone en vrolijke decoratie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Klop met een mixer met garden de boter (125 g) zacht.
Prak de bananen (4 stuks) met een vork. Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks) en de Koopmans Bananenbrood bakmix (1 pak) toe aan de boter. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 65 - 70 minuten goudbruin en gaar. Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm en haal vervolgens uit de bakvorm.
Klop met een mixer de mascarpone (125 g) zacht en voeg de melk (100 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe. Mix alles ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een egale massa.
Snijd het bananenbrood over de lengte in 2 gelijke delen. Bestrijk de onderste plak bananenbrood met de helft van de mascarponecrème.
Leg de andere helft van het bananenbrood erop en verdeel de resterende mascarponecrème erover.
Garneer de bananencake met de paaschocolaatjes, de verschillende paaseitjes (3 handjes) en Dr. Oetker Chocofantasie (1 strooibusje).
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.