🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kransbroodjes met gekookt ei

Kransbroodjes met gekookt ei

Dit recept is van: Annet

Paasbroodjes met gekookt ei
Kransbroodjes met gekookt ei
Info Benodigdheden Stappen

Bak je eigen broodjes en zet zo een vrolijk baksel op de brunchtafel. Met dit recept bak je niet alleen broodjes, je kookt tegelijkertijd eitjes in de oven! Decoreer met sprinkles en klaar zijn je kransbroodjes.

45 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Brood Pasen Brunch
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    7 g (gram)
    Zout
  • Witte basterdsuiker
    10 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    30 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Volle melk (lauw)
    195 ml
    Volle melk (lauw)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Naald (gaatje prikken in eieren)
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deegbolletjes maken

Meng de bloem (350 g), witte basterdsuiker (10 g), zout (7 g) en het gist (1 zakje) door elkaar. Voeg de boter (30 g) en de lauwe melk (195 ml) toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Verdeel het deeg in 10 gelijke delen. Ieder stukje zal dan ongeveer 60 gram wegen. Maak hier mooie bolletjes van.

2. Kransbroodjes vormen

Het is de bedoeling dat de bolletjes gelijke strengen worden. Rol voorzichtig een korte streng van het bolletje. Herhaal deze stap 2 keer totdat er een streng van 35 cm ontstaat. Vouw de streng dubbel en draai de strengen om elkaar heen. Verbind de uiteinden stevig met elkaar. Vorm nu een kransje. Stop vervolgens het verbindingspunt aan de onderkant van je kransje. Zo zie je de verbinding niet.

Leg de kransjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de broodjes minimaal 4 centimeter uit elkaar in verand met het rijzen. Dek de broodjes af met een vochtige theedoek.

Laat de kransjes 60 minuten rijzen op een tochtvrije warme plaats.

3. Kransbroodjes bakken

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Klop één ei los en bestrijk de broodjes voorzichtig met een kwastje.

Prik onderin de overig eieren (10 stuks) een klein gaatje, doe dit bijvoorbeeld met een naald. Plaats in het midden van iedere broodkrans voorzichtig een ei.

Bak de broodjes in 9-11 minuten goudbruin. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze direct met een kwastje met roomboter/margarine. Zo blijven de sprinkles plakken en krijgen de broodjes een mooie glans. Versier tenslotte de broodjes met de sprinkles.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.