Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kransbroodjes met gekookt ei

Kransbroodjes met gekookt ei

Dit recept is van: Annet

  1. Paasbroodjes met gekookt ei
Item 1 of 1
Kransbroodjes met gekookt ei
info
Benodigdheden
Stappen

Bak je eigen broodjes en zet zo een vrolijk baksel op de brunchtafel. Met dit recept bak je niet alleen broodjes, je kookt tegelijkertijd eitjes in de oven! Decoreer met sprinkles en klaar zijn je kransbroodjes.

45 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
BroodPasenBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    7 g (gram)
    Zout
  • Witte basterdsuiker
    10 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    30 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Volle melk (lauw)
    195 ml
    Volle melk (lauw)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Naald (gaatje prikken in eieren)
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deegbolletjes maken

Meng de bloem (350 g), witte basterdsuiker (10 g), zout (7 g) en het gist (1 zakje) door elkaar. Voeg de boter (30 g) en de lauwe melk (195 ml) toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Verdeel het deeg in 10 gelijke delen. Ieder stukje zal dan ongeveer 60 gram wegen. Maak hier mooie bolletjes van.

2. Kransbroodjes vormen

Het is de bedoeling dat de bolletjes gelijke strengen worden. Rol voorzichtig een korte streng van het bolletje. Herhaal deze stap 2 keer totdat er een streng van 35 cm ontstaat. Vouw de streng dubbel en draai de strengen om elkaar heen. Verbind de uiteinden stevig met elkaar. Vorm nu een kransje. Stop vervolgens het verbindingspunt aan de onderkant van je kransje. Zo zie je de verbinding niet.

Leg de kransjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de broodjes minimaal 4 centimeter uit elkaar in verand met het rijzen. Dek de broodjes af met een vochtige theedoek.

Laat de kransjes 60 minuten rijzen op een tochtvrije warme plaats.

3. Kransbroodjes bakken

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Klop één ei los en bestrijk de broodjes voorzichtig met een kwastje.

Prik onderin de overig eieren (10 stuks) een klein gaatje, doe dit bijvoorbeeld met een naald. Plaats in het midden van iedere broodkrans voorzichtig een ei.

Bak de broodjes in 9-11 minuten goudbruin. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze direct met een kwastje met roomboter/margarine. Zo blijven de sprinkles plakken en krijgen de broodjes een mooie glans. Versier tenslotte de broodjes met de sprinkles.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.