Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vrolijke paashaastaart

Een feestelijke paastaart gevuld met romige botercrème.

Bereiden

50 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of gebruik bakspray.

    Verhoogde springvorm

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 170 graden.

Biscuittaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 6

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Botercrème maken

  1. Stap 7

    • 200 g roomboter

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop de boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe.

  2. Stap 8

    Roer het geheel 1-2 minuten op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

  3. Stap 9

    Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Paastaart vullen en decoreren

  1. Stap 10

    Snijd de taart in 3 gelijke lagen.

  2. Stap 11

    • 4 el abrikozenjam (optioneel)

    Breng iets minder dan de helft van de botercrème eventueel op smaak (zie tip). Gebruik deze helft van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik van de overige botercrème 3/4 om de zijkant en de bovenkant van de taart van een laag te voorzien en strijk glad.

    Botercrème op smaak

    Voeg 4 eetlepels abrikozenjam toe aan de helft van de botercrème die als vulling van de biscuittaart wordt gebruikt voor een extra smeuïge smaak.

  3. Stap 12

    • 2 pakjes Dr. Oetker Rolfondant wit

    Rol het witte fondant uit tot een lap van 0.5 cm dik en snijd er 2 paashaas oren uit van 20 cm lang.

  4. Stap 13

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het zakje chocoglazuur 10 minuten in het hete water. Haal het zakje er hierna uit en kneed goed door.

  5. Stap 14

    Kleur de binnenkant van het oor met behulp van een kwastje in met de chocoglazuur, in de vorm van het oor maar dan ietsje kleiner.

  6. Stap 15

    Steek er twee satéprikkers in om te verstevigen en laat 10 minuten uitharden. Steek twee rondjes uit het fondant voor de ogen en kwast wat chocoglazuur erop zodat er ogen ontstaan.

  7. Stap 16

    • 1 tube Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel (puur)

    • 1 snoephart (roze)

    Plak de fondant ogen op de taart en teken met behulp van de decoratiestift wimpers op de voorkant van de taart. Duw het hartsnoepje als neusje in de botercrème en teken aan beide zijde 3 snorharen.

  8. Stap 17

    Kneed van het resterende fondant twee bolletjes voor het snuitje. Prik eventueel nog kleine gaatjes erin met een satéprikker en plaats onder het neusje.

  9. Stap 18

    • 1 zakje Dr Oetker Zachte Topping roze

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Regenboogfantasie

    Spuit met de spuitzak roze toeven in het midden van de taart, steek er vervolgens voorzichtig de oren in. Garneer met de gele en groene bolletjes uit de Regenboogfantasie strooibus.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.