🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Vrolijke paashaastaart

Vrolijke paashaastaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

vrolijke paashaastaart
Vrolijke paashaastaart
Info Benodigdheden Stappen

Bak een feestelijke paastaart, met vrolijke oren van rolfondant en gevuld met romige botercrème!

50 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Pasen Pasen op de tafel Decoreren Biscuittaart Botercrème Chocolade Thema recepten
4
17 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Abrikozenjam
    4 el (eetlepels)
    Abrikozenjam

 

  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    1 tube
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
  • Snoephart (roze)
    1 Stuk(s)
    Snoephart (roze)
  • Dr Oetker Zachte Topping (roze)
    1 Zakje(s)
    Dr Oetker Zachte Topping (roze)
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Lepel
    Lepel
  • Broodmes
    Broodmes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    2 Stuk(s)
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of gebruik bakspray.

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Gebruik, als je die hebt, een verhoogde springvorm.

VrolijkPaashaastaart-beslagmixen VrolijkPaashaastaart-beslaginvorm

2. Biscuittaart bakken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

VrolijkPaashaastaart-botercreme mixen

3. Botercrème maken

Klop de roomboter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad. Voeg de melk en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (2 zakjes) toe.

Roer het geheel 1-2 minuten op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

VrolijkPaashaastaart-snijden VrolijkPaashaastaart-smeren VrolijkPaashaastaart-afsmeren

4. Paastaart vullen en afsmeren

Snijd de taart in 3 gelijke lagen.

Breng iets minder dan de helft van de botercrème eventueel op smaak met abrikozenjam (4 el, zie tip). Gebruik deze helft van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik van de overige botercrème 3/4 om de zijkant en de bovenkant van de taart van een laag te voorzien en strijk glad.

Botercrème op smaak

Voeg voor een extra smeuïge smaak 4 eetlepels abrikozenjam toe aan de helft van de botercrème die als vulling van de biscuittaart wordt gebruikt.

VrolijkPaashaastaart-rolfondant VrolijkPaashaastaart-oren VrolijkPaashaastaart-chocoglazuur VrolijkPaashaastaart-sateprikker-oren VrolijkPaashaastaart-ogen VrolijkPaashaastaart-gezicht VrolijkPaashaastaart-rozetoefjes

5. Paastaart decoreren

Rol het Dr. Oetker Rolfondant wit (2 pakjes) uit tot een lap van 0,5 cm dik en snijd er 2 paashaasoren uit van 20 cm lang.

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) 10 minuten in het hete water. Haal het zakje er hierna uit en kneed goed door.

Kleur de binnenkant van het oor met behulp van een kwastje in met de chocoglazuur, in de vorm van het oor maar dan ietsje kleiner.

Steek er twee satéprikkers in om te verstevigen en laat 10 minuten uitharden. Steek twee rondjes uit het fondant voor de ogen en kwast wat chocoglazuur erop zodat er ogen ontstaan.

Plak de fondantogen op de taart en teken met behulp van de Dr. Oetker Decoratiestift (1 tube) wimpers op de voorkant van de taart. Duw het roze snoephartje (1 stuks) als neusje in de botercrème en teken aan beide zijden 3 snorharen.

Kneed van het resterende fondant twee bolletjes voor het snuitje. Prik eventueel nog kleine gaatjes erin met een satéprikker en plaats onder het neusje.

Spuit met de Dr. Oetker Zachte Topping roze (1 zakje) toeven in het midden van de taart, steek er vervolgens voorzichtig de oren in. Garneer met de gele en groene bolletjes uit de Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer paastaart recepten

Lammetjestaart
Gemiddeld
4
40 min.
Pasen verrassingstaart
Moeilijk
4
75 min.
MonChou taart met chocolade eieren
Gemiddeld
3
50 min.
Feestelijke paasappeltaart
Gemiddeld
4
60 min.
Vrolijke paashaastaart
Moeilijk
4
50 min.
MonChou Paastaart met chocoglazuur
Makkelijk
3
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.