Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vrolijke paashaastaart

Vrolijke paashaastaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. vrolijke paashaastaart
Item 1 of 1
Vrolijke paashaastaart
info
Benodigdheden
Stappen

Bak een feestelijke paastaart, met vrolijke oren van rolfondant en gevuld met romige botercrème!

50 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
PasenPasen op de tafelDecorerenBiscuittaartBotercrèmeChocoladeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Abrikozenjam
    4 el (eetlepels)
    Abrikozenjam

 

  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    1 tube
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
  • Snoephart (roze)
    1 Stuk(s)
    Snoephart (roze)
  • Dr Oetker Zachte Topping (roze)
    1 Zakje(s)
    Dr Oetker Zachte Topping (roze)
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Lepel
    Lepel
  • Broodmes
    Broodmes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    2 Stuk(s)
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of gebruik bakspray.

    Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

    Gebruik, als je die hebt, een verhoogde springvorm.

    1. VrolijkPaashaastaart-beslagmixen>
    2. VrolijkPaashaastaart-beslaginvorm>
    Item 1 of 2

    2. Biscuittaart bakken

    Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

    1. VrolijkPaashaastaart-botercreme mixen>
    Item 1 of 1

    3. Botercrème maken

    Klop de roomboter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad. Voeg de melk en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (2 zakjes) toe.

    Roer het geheel 1-2 minuten op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

    Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

    1. VrolijkPaashaastaart-snijden>
    2. VrolijkPaashaastaart-smeren>
    3. VrolijkPaashaastaart-afsmeren>
    Item 1 of 3

    4. Paastaart vullen en afsmeren

    Snijd de taart in 3 gelijke lagen.

    Breng iets minder dan de helft van de botercrème eventueel op smaak met abrikozenjam (4 el, zie tip). Gebruik deze helft van de botercrème als vulling voor 2 lagen van de taart. Gebruik van de overige botercrème 3/4 om de zijkant en de bovenkant van de taart van een laag te voorzien en strijk glad.

    Botercrème op smaak

    Voeg voor een extra smeuïge smaak 4 eetlepels abrikozenjam toe aan de helft van de botercrème die als vulling van de biscuittaart wordt gebruikt.

    1. VrolijkPaashaastaart-rolfondant>
    2. VrolijkPaashaastaart-oren>
    3. VrolijkPaashaastaart-chocoglazuur>
    4. VrolijkPaashaastaart-sateprikker-oren>
    5. VrolijkPaashaastaart-ogen>
    6. VrolijkPaashaastaart-gezicht>
    7. VrolijkPaashaastaart-rozetoefjes>
    Item 1 of 7

    5. Paastaart decoreren

    Rol het Dr. Oetker Rolfondant wit (2 pakjes) uit tot een lap van 0,5 cm dik en snijd er 2 paashaasoren uit van 20 cm lang.

    Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) 10 minuten in het hete water. Haal het zakje er hierna uit en kneed goed door.

    Kleur de binnenkant van het oor met behulp van een kwastje in met de chocoglazuur, in de vorm van het oor maar dan ietsje kleiner.

    Steek er twee satéprikkers in om te verstevigen en laat 10 minuten uitharden. Steek twee rondjes uit het fondant voor de ogen en kwast wat chocoglazuur erop zodat er ogen ontstaan.

    Plak de fondantogen op de taart en teken met behulp van de Dr. Oetker Decoratiestift (1 tube) wimpers op de voorkant van de taart. Duw het roze snoephartje (1 stuks) als neusje in de botercrème en teken aan beide zijden 3 snorharen.

    Kneed van het resterende fondant twee bolletjes voor het snuitje. Prik eventueel nog kleine gaatjes erin met een satéprikker en plaats onder het neusje.

    Spuit met de Dr. Oetker Zachte Topping roze (1 zakje) toeven in het midden van de taart, steek er vervolgens voorzichtig de oren in. Garneer met de gele en groene bolletjes uit de Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje).

    Over dit recept

    Bakken.nl team

    Dit recept is van Bakken.nl team

    De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

    Meer paastaart recepten

    1. Lammetjestaart
      Gemiddeld
      4
      40 min.
    2. Pasen verrassingstaart
      Moeilijk
      4
      75 min.
    3. MonChou taart met chocolade eieren
      Gemiddeld
      3
      50 min.
    4. Feestelijke paasappeltaart
      Gemiddeld
      4
      60 min.
    5. Vrolijke paashaastaart
      Moeilijk
      4
      50 min.
    6. MonChou Paastaart met chocoglazuur
      Makkelijk
      3
      15 min.
    Item 1 of 6

    Bakken.nl

    Over ons

    Algemene voorwaarden

    Privacybeleid

    Cookiebeleid

    Compliance

    Nieuwsbrief

    Klantenservice

    Contact

    Veelgestelde vragen

    Sociale media

    Instagram

    Facebook

    Pinterest

    © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.