Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked drip paastaart

Met deze paastaart op tafel maak je echt indruk tijdens de paasbrunch. De decoratie kun je net zo mooi maken als je zelf wilt, wij kozen voor paaseitjes.

Bereiden

30 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarmd de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Biscuitbodem maken

  1. Stap 3

    • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de springvorm en stijk het glad.

  4. Stap 6

    Bak de taart in ca 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  5. Stap 7

    Verwijder de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. De taart is nu gereeed voor sniijden, vullen en decoreren.

Botercreme maken

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 100 g boter (kamertemperatuur)

    • 125 ml melk

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 9

    Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel in ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 10

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Vullen en decoreren

  1. Stap 11

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    Neem de helft van de botercrème en spatel hier wat bolletjes chococrispies uit de chocofantasie doorheen.

  2. Stap 12

    • 3-4 el aardbeienjam

    Snijd de taart horizontaal twee keer door, zodat je drie lagen hebt. Leg het onderste deel op een serveerbord, bestrijk deze laag met de gevulde botercrème. Leg de tweede biscuitlaag erop, bestrijk deze met 3 tot 4 lepels aardbeienjam. Leg de bovenste laag op de taart.

  3. Stap 13

    Bestrijk de taart rondom met de overgebleven botercrème. Werk dit mooi glad af. Als er nog wat van de taart te zien is is niet erg; dit geeft straks een leuk effect met de naked drip.

  4. Stap 14

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    • Chocolade (paaseitjes, sticks, flakes en koekjes naar keuze)

    Kook wat water, doe dit in een schaaltje en leg het chocoglazuur hier gedurende 10 minuten in om vloeibaar te worden. Leg alle chocoladedecoratie klaar. Hak eventueel wat grotere stukken chocolade en paaseieren kleiner.

  5. Stap 15

    Kneed het zakje chocoglazuur nog eens door. Zorg dat het glazuur niet te heet is. Het moet ongeveer yoghurt dikte zijn. Knip vervolgens een hoekje van het zakje en maak choco drips langs de rand van de taart een klein beetje choco glazuur te gieten. Als je de randen gedaan hebt, kun je het midden opvullen met het choco glazuur.

  6. Stap 16

    Versier de taart daarna met paasdecoratie. Begin in het midden met de grotere decoratie en daarna de kleinere decoratie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.