🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Naked drip paastaart

Naked drip paastaart

Dit recept is van: Karin

Naked Drip Paastaart 2022 Naked drip paastaart maken
Naked drip paastaart
Info Benodigdheden Stappen

Met deze paastaart op tafel maak je echt indruk tijdens de paasbrunch. De decoratie kun je net zo mooi maken als je zelf wilt. Wij kozen voor paaseitjes. Dat ziet er vrolijk uit, toch?

90 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
ca. 15 Porties
Samenwerking met DeLeuksteTaartenShop

Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!

Chocolade Biscuittaart Pasen Decoreren Thema recepten
3
39 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    325 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    280 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    310 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Plantaardige olie
    3 el (eetlepels)
    Plantaardige olie
  • Funcakes smaakpasta Vanille
    1 el (eetlepels)
    Funcakes smaakpasta Vanille
    Bestel dit product online
  • Ei (groot)
    4 Stuk(s)
    Ei (groot)
  • Melk
    400 ml
    Melk
  • Water
    165 ml
    Water

 

  • FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    50 g (gram)
    FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    Bestel dit product online
  • FunCakes Smaakpasta Slagroom
    naar smaak
    FunCakes Smaakpasta Slagroom
    Bestel dit product online
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • FunCakes Mix voor Bavarois Naturel
    50 g (gram)
    FunCakes Mix voor Bavarois Naturel
    Bestel dit product online
  •  
    90 g (gram)
    Advocaat
  • FunCakes Mix voor Enchanted Cream
    150 g (gram)
    FunCakes Mix voor Enchanted Cream
    Bestel dit product online
  • FunCakes Choco Drip Chocolade
    180 g (gram)
    FunCakes Choco Drip Chocolade
    Bestel dit product online
  •  
    1 Pak
    Bokkenpootje
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Springvorm (Ø20 cm)
    3 Stuk(s)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online
  • Funcakes taartkartons
    Funcakes taartkartons
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Gekarteld spuitmondje
    Gekarteld spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.

2. Beslag bereiden

Zeef de bloem (325 g), bakpoeder (2,5 tl) en zout (0,5 tl) in een kom en zet opzij.

Doe de boter (170 g), suiker (310 g), olie (3 el) en vanille pasta (1 el) in een kom en mix dit tot het luchtig en licht van kleur is. 

Voeg een voor een de eieren (4 stuks) toe en mix tot alles goed vermengd is. 

Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en mix tot het net is opgenomen.

Voeg langzaam de melk (300 ml) toe.

Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en mix tot alles goed vermengd is. Pas op dat je het beslag niet over mixt.

Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.

3. Cakes bakken

Bak de cakes in ongeveer 25 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 5 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek/rooster.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

4. Swiss meringue botercrème slagroom maken

Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercream (50 g) en het water (35 ml) in de kom van de mixer.

Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.

Voeg de boter (110 g) in kleine porties toe aan het mengsel.

Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.

Voeg naar smaak de smaakpasta slagroom toe en mix tot alles goed is vermengd.

5. Advocaatbavarois maken

Klop de slagroom (250 ml) lobbig.

Meng de bavaroismix (50 g) met warm water (30 ml) en advocaat (90 g).

Spatel het mengsel door de slagroom. Plaats de bavarois tot gebruik in de koelkast.

6. Enchanted cream maken

Klop de mix voor Enchanted cream (150 g) met water (100 ml) en melk (100 ml) 3 minuten lang op hoge snelheid.

Voeg naar smaak de Smaakpasta Slagroom toe.

7. Opbouwen van de taart

Plaats de eerste cake op een taartkarton.

Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een ‘dijkje’ aan de rand van de cake. Vul het dijkje met de helft van de advocaatbavarois.

Plaats de tweede cake er bovenop en herhaal bovenstaand.

Plaats de derde cake op de taart en smeer de taart, met behulp van een paletmes, af met een dun laagje botercreme.

Laat de taart +/- 15 minuten koelen in de koelkast.

Breng de enchanted cream aan op de zij- en bovenkant van de taart en strijk mooi glad met behulp van een paletmes. Hou wel iets over voor de toeven.

Verwarm de Funcakes chocodrip (100 g) en breng de drip aan op de taart.

Spuit toeven van de enchanted cream bovenop te taart.

Verkruimel de bokkenpootjes (1 verpakking) en breng dit aan op de onderste rand van de taart.

Decoreer de toeven met bijvoorbeld pastel paaseitjes, paaseitjes met advocaat en een drip van advocaat.

Bewaaradvies

Je kunt deze cake goed verpakt 2-3 dagen in de koelkast bewaren

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.