Met Pasen in het vooruitzicht is het tijd om te genieten van heerlijke lekkernijen. En wat is er beter dan een feestelijke paastaart om het feest compleet te maken? Vooral als die taart gevuld is met een romige advocaatvulling. Met deze paastaart met advocaat op tafel maak je pas echt indruk tijdens de paasbrunch. De decoratie kun je net zo mooi maken als je zelf wilt. Wij kozen voor paaseitjes. Dat ziet er vrolijk uit, toch?
Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.
Zeef de bloem (325 g), bakpoeder (2,5 tl) en zout (0,5 tl) in een kom en zet opzij.
Doe de boter (170 g), suiker (310 g), olie (3 el) en vanille pasta (1 el) in een kom en mix dit tot het luchtig en licht van kleur is.
Voeg een voor een de eieren (4 stuks) toe en mix tot alles goed vermengd is.
Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en mix tot het net is opgenomen.
Voeg langzaam de melk (300 ml) toe.
Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en mix tot alles goed vermengd is. Pas op dat je het beslag niet over mixt.
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
Bak de paastaart in ongeveer 25 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cakes 5 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek/rooster.
Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.
Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercream (50 g) en het water (35 ml) in de kom van de mixer.
Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.
Voeg de boter (110 g) in kleine porties toe aan het mengsel.
Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.
Voeg naar smaak de smaakpasta slagroom toe en mix tot alles goed is vermengd.
Klop de slagroom (250 ml) lobbig.
Meng de bavaroismix (50 g) met warm water (30 ml) en advocaat (90 g).
Spatel het mengsel door de slagroom. Plaats de bavarois tot gebruik in de koelkast.
Klop de mix voor Enchanted cream (150 g) met water (100 ml) en melk (100 ml) 3 minuten lang op hoge snelheid.
Voeg naar smaak de Smaakpasta Slagroom toe.
Plaats de eerste cake op een taartkarton.
Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een ‘dijkje’ aan de rand van de cake. Vul het dijkje met de helft van de advocaatbavarois.
Plaats de tweede cake er bovenop en herhaal bovenstaand.
Plaats de derde cake op de taart en smeer de taart, met behulp van een paletmes, af met een dun laagje botercreme.
Laat de taart +/- 15 minuten koelen in de koelkast.
Breng de enchanted cream aan op de zij- en bovenkant van de taart en strijk mooi glad met behulp van een paletmes. Hou wel iets over voor de toeven.
Verwarm de Funcakes chocodrip (100 g) en breng de drip aan op de taart.
Spuit toeven van de enchanted cream bovenop te taart.
Verkruimel de bokkenpootjes (1 verpakking) en breng dit aan op de onderste rand van de taart.
Decoreer de toeven met bijvoorbeld pastel paaseitjes, paaseitjes met advocaat en een drip van advocaat.
Je kunt deze cake goed verpakt 2-3 dagen in de koelkast bewaren