Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)

Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)

Dit recept is van: Koopmans

  1. Cinnamonrolls
Item 1 of 1
Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
info
Benodigdheden
Stappen

Vers gemaakt zijn kaneelbroodjes het allerlekkerst. Met dit recept bak je ze nu ook zelf. Voor een heerlijk verwenontbijtje of als wat lekkers voor bij de koffie.

55 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
11Porties
BrunchPasenKaneelThema receptenZoet broodVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    135 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Lichtbruine basterdsuiker
    125 g
    Lichtbruine basterdsuiker

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

2. Cinnamon rolls maken

Doe de Koopmans Witbrood broodmix (1 pak) en wat boter (20 g) in een beslagkom en voeg het handwarme water (275 ml) toe.

Kneed het mengsel circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Smelt vervolgens de rest van de boter (115 g) in een pan en voeg de kaneel (1,5 tl) toe. Meng goed.

Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 cm dik. Verdeel de gesmolten boter over het deeg en strooi er de lichtbruine basterdsuiker (125 g) overheen.

Rol het deeg op over de lengte en snijd de rol in gelijke stukken zodat je 10 à 11 kaneelbroodjes hebt. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier bedekte bakplaat en dek het af met folie of een schone theedoek. Laat de kaneelrolletjes nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.

Bak de cinnamon rolls in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer zoete broodrecepten

  1. Nutella monkey bread
    Moeilijk
    3
    30 min.
  2. Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
    Makkelijk
    2
    10 min.
  3. Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
    Gemiddeld
    4
    55 min.
  4. Koffiebroodjes
    Moeilijk
    4
    35 min.
  5. Puddingbroodjes
    Moeilijk
    4
    45 min.
  6. Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
    Erg moeilijk
    0
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.