Vers gemaakt zijn kaneelbroodjes het allerlekkerst. Met dit recept bak je ze nu ook zelf. Voor een heerlijk verwenontbijtje of als wat lekkers voor bij de koffie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Doe de Koopmans Witbrood broodmix (1 pak) en wat boter (20 g) in een beslagkom en voeg het handwarme water (275 ml) toe.
Kneed het mengsel circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Smelt vervolgens de rest van de boter (115 g) in een pan en voeg de kaneel (1,5 tl) toe. Meng goed.
Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 cm dik. Verdeel de gesmolten boter over het deeg en strooi er de lichtbruine basterdsuiker (125 g) overheen.
Rol het deeg op over de lengte en snijd de rol in gelijke stukken zodat je 10 à 11 kaneelbroodjes hebt. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier bedekte bakplaat en dek het af met folie of een schone theedoek. Laat de kaneelrolletjes nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.
Bak de cinnamon rolls in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.