🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Suikerbroodkrans

Suikerbroodkrans

Dit recept is van: Annet

suikerbroodkrans W
Suikerbroodkrans
Info Benodigdheden Stappen

Recept om zelf vanaf de basis heerlijk suikerbrood te maken.

35 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Kaneel Pasen Thema recepten Zoet brood

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Citroenrasp
    15 g
    Citroenrasp
  • Dr. Oetker Gist
    7 g
    Dr. Oetker Gist
  • Boter (ongezouten roomboter)
    35 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (fijne)
    15 g
    Suiker (fijne)

 

  • Volle melk
    200 ml
    Volle melk
  • Zout
    5 g
    Zout
  • Kaneel
    Kaneel
  • Parelsuiker
    150 g
    Parelsuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Plantenspuit
  •  
    Mes

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

Meng alle ingrediënten (300 g bloem, 15 g citroenrasp, 7 g gist, 35 g roomboter, 15 g suiker, 200 ml volle melk, 5 g zout) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.

2. Deeg maken

Maak een mooie bol van het deeg. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Leg de deeg bol op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een plak van 50 bij 35 centimeter. Leg de plak deeg met de lange kant naar je toe.

Maak de deegplak iets vochtig met water door middel van een plantenspuit of kwastje. Bestrooi de plak licht met kaneel. Verdeel daarna de parelsuiker (150 g) over de deegplak. Maak de rol nogmaals iets vochtig met water.

Rol de deegplak op. Maak het uiteinde vochtig en plak de rol dicht. Snij nu de rol in de lengte door de midden. Doe dit voorzichtig zodat de lagen in het deeg niet gaat schuiven.

3. Krans maken en afbakken

Draai nu voorzichtig de twee strengen, met de openkant naar boven, om elkaar heen. Vorm als laatste een krans. Duw het begin en uiteinde stevig op elkaar. Laat de krans nog 1.5 uur rijzen onder plasticfolie.

Zet de oven terug naar 180 graden. Bak de krans in 25-30 minuten gaar. Eet smakelijk!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.