Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Suikerbroodkrans

Recept om zelf vanaf de basis heerlijk suikerbrood te maken.

Bereiden

35 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 300 g bloem

    • 15 g citroenrasp

    • 7 g gist

    • 35 g roomboter

    • 15 g suiker

    • 200 ml volle melk

    • 5 g zout

    Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.

    Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.

Deeg maken

  1. Stap 3

    Maak een mooie bol van het deeg, door het op te bollen. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

  2. Stap 4

    Leg de deeg rol op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een plak van 50 bij 35 centimeter. Leg de plak deeg met de lange kant naar je toe.

  3. Stap 5

    • Kaneel

    • 150 g parelsuiker

    Maak de deegplak iets vochtig met water d.m.v. een plantenspuit. Bestrooi de plak licht met kaneel. Verdeel daarna de parelsuiker over de deegplak. Maak de rol nogmaals iets vochtig met water d.m.v een plantenspuit.

  4. Stap 6

    Rol de deegplak op. Maak het uiteinde vochtig en plak de rol dicht. Snij nu de rol in de lengte door de midden. Doe dit voorzichtig zodat de lagen in het deeg niet gaat schuiven.

Krans maken en afbakken

  1. Stap 7

    Draai nu voorzichtig de twee strengen, met de openkant naar boven, om elkaar heen. Vorm als laatste een krans. Duw het begin en uiteinde stevig op elkaar. Laat de krans nog 1.5 uur rijzen onder plastic/folie.

  2. Stap 8

    Zet de oven terug naar 180 graden. Bak de krans in 25-30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.