Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Suikerbroodkrans

Suikerbroodkrans

Dit recept is van: Annet

  1. suikerbroodkrans W
Item 1 of 1
Suikerbroodkrans
info
Benodigdheden
Stappen

Recept om zelf vanaf de basis heerlijk suikerbrood te maken.

35 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
KaneelPasenThema receptenZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Citroenrasp
    15 g
    Citroenrasp
  • Dr. Oetker Gist
    7 g
    Dr. Oetker Gist
  • Boter (ongezouten roomboter)
    35 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (fijne)
    15 g
    Suiker (fijne)

 

  • Volle melk
    200 ml
    Volle melk
  • Zout
    5 g
    Zout
  • Kaneel
    Kaneel
  • Parelsuiker
    150 g
    Parelsuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Plantenspuit
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

Meng alle ingrediënten (300 g bloem, 15 g citroenrasp, 7 g gist, 35 g roomboter, 15 g suiker, 200 ml volle melk, 5 g zout) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.

2. Deeg maken

Maak een mooie bol van het deeg. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Leg de deeg bol op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een plak van 50 bij 35 centimeter. Leg de plak deeg met de lange kant naar je toe.

Maak de deegplak iets vochtig met water door middel van een plantenspuit of kwastje. Bestrooi de plak licht met kaneel. Verdeel daarna de parelsuiker (150 g) over de deegplak. Maak de rol nogmaals iets vochtig met water.

Rol de deegplak op. Maak het uiteinde vochtig en plak de rol dicht. Snij nu de rol in de lengte door de midden. Doe dit voorzichtig zodat de lagen in het deeg niet gaat schuiven.

3. Krans maken en afbakken

Draai nu voorzichtig de twee strengen, met de openkant naar boven, om elkaar heen. Vorm als laatste een krans. Duw het begin en uiteinde stevig op elkaar. Laat de krans nog 1.5 uur rijzen onder plasticfolie.

Zet de oven terug naar 180 graden. Bak de krans in 25-30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Meer zoete broodrecepten

  1. Nutella monkey bread
    Moeilijk
    3
    30 min.
  2. Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
    Gemiddeld
    4
    55 min.
  3. Suikerbroodkrans
    Moeilijk
    4
    35 min.
  4. Koffiebroodjes
    Moeilijk
    4
    35 min.
Item 1 of 4

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.