Recept om zelf vanaf de basis heerlijk suikerbrood te maken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).
Meng alle ingrediënten (300 g bloem, 15 g citroenrasp, 7 g gist, 35 g roomboter, 15 g suiker, 200 ml volle melk, 5 g zout) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.
Maak een mooie bol van het deeg. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.
Leg de deeg bol op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een plak van 50 bij 35 centimeter. Leg de plak deeg met de lange kant naar je toe.
Maak de deegplak iets vochtig met water door middel van een plantenspuit of kwastje. Bestrooi de plak licht met kaneel. Verdeel daarna de parelsuiker (150 g) over de deegplak. Maak de rol nogmaals iets vochtig met water.
Rol de deegplak op. Maak het uiteinde vochtig en plak de rol dicht. Snij nu de rol in de lengte door de midden. Doe dit voorzichtig zodat de lagen in het deeg niet gaat schuiven.
Draai nu voorzichtig de twee strengen, met de openkant naar boven, om elkaar heen. Vorm als laatste een krans. Duw het begin en uiteinde stevig op elkaar. Laat de krans nog 1.5 uur rijzen onder plasticfolie.
Zet de oven terug naar 180 graden. Bak de krans in 25-30 minuten gaar. Eet smakelijk!