Deze vrolijke tiramisu haasjes zijn perfect als dessert tijdens de paasdagen en vrolijken een paasbrunch helemaal op. Dit tiramisu recept bevat geen alcohol en is dus volledig kidsproof!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zet de koffie met de gemalen koffie (5 el) en kokend water (250 ml). Giet de koffie uit op een plat bord en voeg de suiker (2 el) toe. Zet het bord met koffie apart.
Klop de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) lobbig. Voeg de mascarpone (250 g) toe en klop deze door de slagroom. Zet het slagroommengsel apart.
Snijd de lange vingers is drie stukken. (Houd 6 lange vingers apart voor de oren.) Leg de stukjes lange vingers kort in het koffiemengsel.
Vul de glazen door te beginnen met een laagje lange vingers (in het koffiemengsel gedoopt) en daarna een laagje slagroommengsel. Herhaal deze stap tweemaal. De laatste laag moet een slagroommengsel laag zijn.
Strijk de bovenkant mooi glad met bijvoorbeeld een lepel. Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
Snijd de 6 overige lange vingers door de helft. Zet deze overeind in de mascarpone. Maak de haasjes af met de oogjes, het neusje en een mondje.