Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tiramisu Haasjes

Tiramisu Haasjes

Dit recept is van: Annet

  1. Tiramisu in een glaasje
Item 1 of 1
Tiramisu Haasjes
info
Benodigdheden
Stappen

Deze vrolijke tiramisu haasjes zijn perfect als dessert tijdens de paasdagen en vrolijken een paasbrunch helemaal op. Dit tiramisu recept bevat geen alcohol en is dus volledig kidsproof!

20 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
6Porties
PasenTiramisu: ons favoriete Italiaanse dessertThema receptenKoffieMascarponeCacao

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  •  
    5 el (eetlepels)
    Koffie (gemalen)
  • Water (kokend)
    250 ml
    Water (kokend)
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone

 

  • Lange vingers
    1 Pak
    Lange vingers
  • Cacaopoeder
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    12 Stuk(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  •  
    koffieboontjes
  •  
    XL-Hagelslag

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    1 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bord
    Bord
  • Zeefje
    Zeefje
  •  
    6 Stuk(s)
    Glaasje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koffie en slagroom mengsel bereiden

Zet de koffie met de gemalen koffie (5 el) en kokend water (250 ml). Giet de koffie uit op een plat bord en voeg de suiker (2 el) toe. Zet het bord met koffie apart.

Klop de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) lobbig. Voeg de mascarpone (250 g) toe en klop deze door de slagroom. Zet het slagroommengsel apart.

2. Glaasjes vullen

Snijd de lange vingers is drie stukken. (Houd 6 lange vingers apart voor de oren.) Leg de stukjes lange vingers kort in het koffiemengsel.

Vul de glazen door te beginnen met een laagje lange vingers (in het koffiemengsel gedoopt) en daarna een laagje slagroommengsel. Herhaal deze stap tweemaal. De laatste laag moet een slagroommengsel laag zijn.

Strijk de bovenkant mooi glad met bijvoorbeeld een lepel. Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.

3. Decoreren

Snijd de 6 overige lange vingers door de helft. Zet deze overeind in de mascarpone. Maak de haasjes af met de oogjes, het neusje en een mondje.

Meer tiramisu recepten

  1. Tiramisu
    Makkelijk
    3
    20 min.
  2. Limoncello tiramisu
    Makkelijk
    4
    25 min.
  3. Tiramisu ijstaart
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  4. Tiramisu met Licor 43
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Speculaas tiramisu
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  6. Tiramisu Haasjes
    Makkelijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.