Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Paashaastaart

In deze feestelijke paashaastaart duitkt de paashaas in het groene gras. Heerlijk, mooi en makkelijk op basis van biscuittaart.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.

Biscuittaart maken

  1. Stap 3

    • Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    • Zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor max 2/3).

  3. Stap 5

    Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Botercreme maken

  1. Stap 6

    • 200 g boter

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 250 ml melk

    Klop vervolgens de zachte boter op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

  2. Stap 7

    Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.

Paashaastaart versieren

  1. Stap 8

    • Strooibusje Dr. Oetker Happy Days Mix

    Verdeel wat groene strooisels van de Happy Days Mix over de hele bovenkant van de taart zodat het gras lijkt.

  2. Stap 9

    • Pak Dr. Oetker Rolfondant wit

    Kneed het rolfondant goed door. Haal een stukje van het rolfondant af, rol plat en snijd er voetjes uit. Rol voor het paashaas lijfje van het resterende fondant een bolletje en halveer. Maak van het overige rolfondant nog een klein bolletje voor de staart.

    Voetjes

    Voetjes kun je eventueel nog meer gedetailleerd maken naar keuze door roze fondant te gebruiken.

  3. Stap 10

    Rol het staart bolletje door de geraspte kokos en druk met een cocktailprikker op het lijfje. Plak de voetjes er tegenaan en zet het paashaasje op de met Happy Days mix bestrooide botercrème.

  4. Stap 11

    • Zakje paaseitjes

    Verdeel de paaseitjes speels om de paashaas heen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.