Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paashaastaart

Paashaastaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Paashaastaart W
Item 1 of 1
Paashaastaart
info
Benodigdheden
Stappen

In deze feestelijke paashaastaart duikt de paashaas in het groene gras. Heerlijk, mooi en makkelijk op basis van biscuittaart.

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-12Porties
PasenBiscuittaartTaartDecorerenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Regenboogfantasie
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    1 Pak
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Paaseitjes (klein, gevarieerd)
    1 Zakje(s)
    Paaseitjes (klein, gevarieerd)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.

2. Biscuittaart maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) , de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor max. twee derde). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.

3. Botercrème maken

Klop vervolgens de zachte boter (200 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg. Voeg de melk (250 ml) en de mix voor botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.

4. Paashaastaart versieren

Verdeel wat groene strooisels uit het busje Dr. Oetker Regenboogfantasie over de hele bovenkant van de taart zodat het gras lijkt. Kneed het witte rolfondant goed door. Haal een stukje van het rolfondant af, rol plat en snijd er voetjes uit. Rol voor het paashaaslijfje van het resterende fondant een bolletje en halveer. Maak van het overige rolfondant nog een klein bolletje voor de staart. Rol het staart bolletje door de geraspte kokos en druk met een cocktailprikker op het lijfje. Plak de voetjes er tegenaan en zet het paashaasje op de met Happy Days-mix bestrooide botercrème. Verdeel de paaseitjes speels om de paashaas heen.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.