In deze feestelijke paashaastaart duikt de paashaas in het groene gras. Heerlijk, mooi en makkelijk op basis van biscuittaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) , de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer de chocolate chips erdoor en vul de springvorm met het beslag (voor max. twee derde). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Klop vervolgens de zachte boter (200 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad en smeuïg. Voeg de melk (250 ml) en de mix voor botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.
Verdeel wat groene strooisels uit het busje Dr. Oetker Regenboogfantasie over de hele bovenkant van de taart zodat het gras lijkt. Kneed het witte rolfondant goed door. Haal een stukje van het rolfondant af, rol plat en snijd er voetjes uit. Rol voor het paashaaslijfje van het resterende fondant een bolletje en halveer. Maak van het overige rolfondant nog een klein bolletje voor de staart. Rol het staart bolletje door de geraspte kokos en druk met een cocktailprikker op het lijfje. Plak de voetjes er tegenaan en zet het paashaasje op de met Happy Days-mix bestrooide botercrème. Verdeel de paaseitjes speels om de paashaas heen.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.