Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Bladerdeeghapjes met Brie, Honing en Amandelen

Bladerdeeghapjes met Brie, Honing en Amandelen

Dit recept is van: Bakfee

  1. Bladerdeeghapjes met Brie, Honing en Amandelen
Item 1 of 1
Bladerdeeghapjes met Brie, Honing en Amandelen
info
Benodigdheden
Stappen
De combinatie van brie, honing en amandelen geeft een heerlijke zoete en hartige smaak aan deze bladerdeeghapjes. Geniet ervan als een smakelijk hapje bij speciale gelegenheden of als een verrukkelijke toevoeging aan een borrelplank!
15 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Heerlijk vegetarisch borrelhapje!
Hartige receptenBorrelhapjesLifestyle receptenVegetarisch bakkenThema receptenBrunchFeestdagenHigh teaOud & NieuwPasen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pakje Bladerdeeg
  • 150 gr brie in kleine blokjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1/4 kopje amandelen, fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 ei, geklopt

Keukenspullen

  • bakpapier

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap: 2

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd het deeg in gelijke vierkanten.

Stap: 3

Plaats een paar blokjes brie in het midden van elk bladerdeegvierkant. Voeg een theelepel honing toe en strooi wat fijngehakte amandelen over de brie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap: 4

Vouw elk bladerdeegvierkant diagonaal dubbel, zodat je driehoekige hapjes krijgt. Druk de randen stevig aan met een vork om de vulling goed af te sluiten.

Stap: 5

Leg de gevouwen bladerdeeghapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap: 6

Bestrijk de bovenkant van de hapjes met het geklopte ei om een gouden kleur te krijgen tijdens het bakken.

Stap: 7

Bak de bladerdeeghapjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap: 8

Haal de hapjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Over dit recept

Bakfee

Dit recept is van Bakfee

Hi! Ik ben Aisha Idema. Mijn passie is het creëren van heerlijke lekkernijen met een vleugje liefde en verbeelding. Welkom in mijn zoete wereld!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.