Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bosbes pancakes met bacon en appel

American pancakes zijn ideaal voor een feestelijk ontbijt of brunch. Met een klein beetje extra moeite maak je er iets heel speciaals van. De combinatie van de sappige bosbessen en de zachte appel gaat heerlijk samen met de crispy bacon; een mooi evenwicht van zout en zoet!

Bereiden

25 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

1 portie

Pancake beslag maken

  1. Stap 1

    • 400 ml melk

    • 1 pak Dr. Oetker American Pancakes

    Doe de mix in de beslagkom en voeg de melk toe.

  2. Stap 2

    Roer het geheel met de mixer met garden tot een glad beslag.

  3. Stap 3

    • 2 eieren

    Voeg de eieren toe en roer ze door het beslag.

Bosbes, bacon en appel

  1. Stap 4

    • 100 g bosbessen

    Doe twee soeplepels van het American Pancake beslag in een kommetje. Roer hier de bosbessen door.

  2. Stap 5

    • 6 plakjes bacon (of ontbijtspek)

    Leg de plakken bacon in een hete koekenpan en bak ze bruin krokant. Leg ze apart.

  3. Stap 6

    • 1 appel

    Schil en snijd een appel in partjes.

  4. Stap 7

    • Klontje roomboter

    • 0,5 el basterdsuiker

    • 1 el rum (of wat water)

    Doe een klontje roomboter in een hete koekenpan en leg de appelpartjes in de pan. Laat aan één kant bruin worden, draai dan om en strooi de basterdsuiker over de appeltjes. Voeg water of rum toe en laat even karamelliseren. Zet apart.

Pancakes bakken

  1. Stap 8

    Verhit opnieuw wat olie of boter in een grote koekenpan. Bak op een matig vuur drie bosbes pancakes van ca. 10 cm doorsnede. Draai de pancakes om zodra de rad gaar is en bak de andere zijde goudbruin.

  2. Stap 9

    Leg de bosbes pancakes op een bordje en verdeel de gebakken stukjes bacon en gekarameliseerde appel erover.

    Giet er eventueel wat ahoornsiroop over als je het extra zoet wilt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.