Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerstboom van American pancakes

Kerstbrunch of kerstdessert? Van American pancakes bak jij er in ieder geval deze briljant ogende kerstboom bij! Om te smullen met heerlijke witte chocolade, kersen en mascarpone!

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4-6 porties

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 500 g kersen (diepvries)

    Laat de kersen in een zeef of vergiet ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.

Witte chocoladevulling maken

  1. Stap 2

    • 100 ml slagroom

    • 200 g witte chocolade

    Verwarm de slagroom tot tegen het kookpunt, hak ondertussen de chocolade fijn en doe dit in een kom.

  2. Stap 3

    Giet de warme slagroom erbij en roer met een garde net zolang totdat de chocolade gesmolten is. Laat voldoende afkoelen en zet de witte chocoladevulling tot gebruik in de koelkast.

Pancakes beslag maken

  1. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker American Pancakes

    • 300 ml melk

    • 2 eieren

    Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk en eieren toe. Mix het met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 5

    Klop het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag.

Bak je pancakes kerstboom

  1. Stap 6

    • Scheutje zonnebloemolie

    Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Schep met een ijsschep het beslag in de pan en vorm met de achterkant van de lepel een rondje.

  2. Stap 7

    Maak de eerste pancake ongeveer 16 cm in doorsnee. Bak de pancake op matig vuur aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1 minuut per zijde.

  3. Stap 8

    Bak zo al het beslag op, maar maak de pancakes steeds een beetje kleiner, zodat je straks een boom ervan kunt stapelen. Je kunt ongeveer 8-10 pancakes uit het beslag halen.

  4. Stap 9

    • 1 el Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Veeg de pan schoon met keukenpapier en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Laat het afkoelen.

Mascarpone vulling maken

  1. Stap 10

    • 150 ml slagroom

    • 250 g mascarpone

    • 1 el poedersuiker

    Mix met de mixer met garden de slagroom stijf. Mix in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker komt los.

  2. Stap 11

    Schep de slagroom bij de mascarpone en mix het geheel tot een stevige, luchtige room. Bewaar het mengsel in de koelkast tot je de pancakes gaat stapelen.

Pancake kerstboom opbouwen

  1. Stap 12

    Leg de grootste pancake op een bord. Smeer hierop wat witte chocoladevulling. Verdeel daarna mascarpone-slagroom erover en versier met kersen. Daarna leg je de op-één-na grootste pancake erop en herhaal de stappen.

    Let op dat de pancakes zijn afgekoeld, anders smelt de vulling er tussen uit.

  2. Stap 13

    • 1 takje rozemarijn

    Bouw zo de hele kerstboom verder op. Prik er voor de zekerheid een lange satéprikker in. Eindig met een laagje mascarpone-slagroom, versier dit met 3 kersen en steek het takje rozemarijn op de kop erin.

    Het is handig om zowel de chocolade- als de mascarpone-slagroomvulling over te scheppen in een spuitzak, dan kun je de vullingen makkelijk verdelen.

  3. Stap 14

    • Flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

    • 25 g poedersuiker

    Maak de kerstboom extra feestelijk met zilveren pareltjes, geroosterd amandelschaafsel en natuurlijk poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.