Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerstboom van American pancakes

Kerstboom van American pancakes

Dit recept is van: Saakje

  1. Kerstboom van american pancakes
Item 1 of 1
Kerstboom van American pancakes
info
Benodigdheden
Stappen

Kerstbrunch of kerstdessert? Van American pancakes bak jij er in ieder geval deze briljant ogende kerstboom bij! Om te smullen met heerlijke witte chocolade, kersen en mascarpone!

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
4-6Porties
KerstKerst op de taartPannenkoekenMascarponeWitte chocoladeKersenAmerican PancakesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kersen (uit de vriezer)
    500 g
    Kersen (uit de vriezer)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker American pancakes origineel
    1 Pak
    Dr. Oetker American pancakes origineel
  • Melk
    300 ml
    Melk
  • Ei
    2 null
    Ei
  •  
    Zonnebloemolie (om in te bakken)

 

  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    1 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Rozemarijn
    1 takje(s)
    Rozemarijn
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    1 flesje(s)
    Dr. Oetker Zachte parels zilver
  • Poedersuiker
    25 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  •  
    Vergiet
  •  
    Keukenpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2 null
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de kersen (500 g) in een zeef of vergiet ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.

2. Witte chocoladevulling maken

Verwarm de slagroom (100 ml) tot tegen het kookpunt, hak ondertussen de witte chocolade (200 g) fijn en doe dit in een kom.

Giet de warme slagroom erbij en roer met een garde net zolang totdat de chocolade gesmolten is. Laat voldoende afkoelen en zet de witte chocoladevulling tot gebruik in de koelkast.

3. Pancakesbeslag maken

Doe de mix (1 pak Dr. Oetker American Pancakes Origineel) in een beslagkom en voeg de melk (300 ml) en eieren (2 stuks) toe. Mix het met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Klop het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag.

4. Bak je pancake-kerstboom

Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Schep met een ijsschep het beslag in de pan en vorm met de achterkant van de lepel een rondje.

Maak de eerste pancake ongeveer 16 cm in doorsnee. Bak de pancake op matig vuur aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1 minuut per zijde.

Bak zo al het beslag op, maar maak de pancakes steeds een beetje kleiner, zodat je straks een boom ervan kunt stapelen. Je kunt ongeveer 8-10 pancakes uit het beslag halen. Veeg de pan schoon met keukenpapier en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Laat het afkoelen.

5. Mascarponevulling maken

Mix met de mixer met garden de slagroom (150 ml) stijf. Mix in een andere kom de mascarpone (250 g) met de poedersuiker (1 el) komt los.

Schep de slagroom bij de mascarpone en mix het geheel tot een stevige, luchtige room. Bewaar het mengsel in de koelkast tot je de pancakes gaat stapelen.

6. Pancake-kerstboom opbouwen

Let op dat de pancakes zijn afgekoeld, anders smelt de vulling ertussenuit. Leg de grootste pancake op een bord. Smeer hierop wat witte chocoladevulling. Verdeel daarna mascarpone-slagroom erover en versier met kersen. Daarna leg je de op-een-na grootste pancake erop en herhaal de stappen.

Bouw zo de hele kerstboom verder op. Prik er voor de zekerheid een lange satéprikker in. Eindig met een laagje mascarpone-slagroom, versier dit met 3 kersen en steek het takje rozemarijn op de kop erin. Maak de kerstboom extra feestelijk met zilveren pareltjes, geroosterd amandelschaafsel en natuurlijk poedersuiker (25 g).

Vulling verdelen

Het is handig om zowel de chocolade- als de mascarpone-slagroomvulling over te scheppen in een spuitzak, dan kun je de vullingen makkelijk verdelen.

Meer kerstontbijt recepten

  1. Pancake Kerstboompjes
    Makkelijk
    0
    20 min.
  2. Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
    Makkelijk
    2
    10 min.
  3. Kerstboom van American pancakes
    Moeilijk
    0
    20 min.
  4. American Pancakes met kokos en rood fruit
    Gemiddeld
    5
    10 min.
  5. Opgerolde wentelteefjes met appel
    Makkelijk
    4
    10 min.
  6. American pancakes met rood fruit en honing
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.