🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kerstboom van American pancakes

Kerstboom van American pancakes

Dit recept is van: Saakje

Kerstboom van american pancakes
Kerstboom van American pancakes
Info Benodigdheden Stappen

Kerstbrunch of kerstdessert? Van American pancakes bak jij er in ieder geval deze briljant ogende kerstboom bij! Om te smullen met heerlijke witte chocolade, kersen en mascarpone!

20 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4-6 Porties
Kerst Kerst op de taart Pannenkoeken Mascarpone Witte chocolade Kersen American Pancakes Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kersen (uit de vriezer)
    500 g
    Kersen (uit de vriezer)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker American pancakes origineel
    1 Pak
    Dr. Oetker American pancakes origineel
  • Melk
    300 ml
    Melk
  • Ei
    2
    Ei
  •  
    Zonnebloemolie (om in te bakken)

 

  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    1 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Rozemarijn
    1 takje(s)
    Rozemarijn
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    1 flesje(s)
    Dr. Oetker Zachte parels zilver
  • Poedersuiker
    25 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  •  
    Vergiet
  •  
    Keukenpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Mengkom
    2
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de kersen (500 g) in een zeef of vergiet ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.

2. Witte chocoladevulling maken

Verwarm de slagroom (100 ml) tot tegen het kookpunt, hak ondertussen de witte chocolade (200 g) fijn en doe dit in een kom.

Giet de warme slagroom erbij en roer met een garde net zolang totdat de chocolade gesmolten is. Laat voldoende afkoelen en zet de witte chocoladevulling tot gebruik in de koelkast.

3. Pancakesbeslag maken

Doe de mix (1 pak Dr. Oetker American Pancakes Origineel) in een beslagkom en voeg de melk (300 ml) en eieren (2 stuks) toe. Mix het met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Klop het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag.

4. Bak je pancake-kerstboom

Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Schep met een ijsschep het beslag in de pan en vorm met de achterkant van de lepel een rondje.

Maak de eerste pancake ongeveer 16 cm in doorsnee. Bak de pancake op matig vuur aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1 minuut per zijde.

Bak zo al het beslag op, maar maak de pancakes steeds een beetje kleiner, zodat je straks een boom ervan kunt stapelen. Je kunt ongeveer 8-10 pancakes uit het beslag halen. Veeg de pan schoon met keukenpapier en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Laat het afkoelen.

5. Mascarponevulling maken

Mix met de mixer met garden de slagroom (150 ml) stijf. Mix in een andere kom de mascarpone (250 g) met de poedersuiker (1 el) komt los.

Schep de slagroom bij de mascarpone en mix het geheel tot een stevige, luchtige room. Bewaar het mengsel in de koelkast tot je de pancakes gaat stapelen.

6. Pancake-kerstboom opbouwen

Let op dat de pancakes zijn afgekoeld, anders smelt de vulling ertussenuit. Leg de grootste pancake op een bord. Smeer hierop wat witte chocoladevulling. Verdeel daarna mascarpone-slagroom erover en versier met kersen. Daarna leg je de op-een-na grootste pancake erop en herhaal de stappen.

Bouw zo de hele kerstboom verder op. Prik er voor de zekerheid een lange satéprikker in. Eindig met een laagje mascarpone-slagroom, versier dit met 3 kersen en steek het takje rozemarijn op de kop erin. Maak de kerstboom extra feestelijk met zilveren pareltjes, geroosterd amandelschaafsel en natuurlijk poedersuiker (25 g).

Vulling verdelen

Het is handig om zowel de chocolade- als de mascarpone-slagroomvulling over te scheppen in een spuitzak, dan kun je de vullingen makkelijk verdelen.

Meer kerstontbijt recepten

Pancake Kerstboompjes
Makkelijk
-
20 min.
Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
Makkelijk
2
10 min.
Kerstboom van American pancakes
Moeilijk
-
20 min.
American Pancakes met kokos en rood fruit
Gemiddeld
5
10 min.
Opgerolde wentelteefjes met appel
Makkelijk
4
10 min.
American pancakes met rood fruit en honing
Moeilijk
4
10 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.