Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

American pancakes met banaan en walnoten

De American pancake is de luchtige zoete variant van onze eigen pannenkoek. Een klein pannenkoekje, verrukkelijk te combineren met gekarameliseerde banaantjes en walnoten. Stapelen maar!

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 stuks

American pancakebeslag maken

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker American Pancakes

    • 400 ml melk

    Doe de pancakemix in een beslagkom en voeg de melk toe, roer met een garde of mixer tot een egaal beslag.

  2. Stap 2

    • 1 banaan

    Voeg een geprakte banaan toe of mix de banaan door het beslag met behulp van een staafmixer.

  3. Stap 3

    • 2 eieren

    • 50 g walnoten (fijngehakt)

    Voeg de eieren toe en roer ze door het beslag, spatel er daarna 50 gram fijngehakte walnoten doorheen, de andere helft van de walnoten is voor later gebruik.

American pancakes bakken

  1. Stap 4

    • Boter (of olie om te bakken)

    Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan. Giet wat beslag in de pan, voldoende voor een pannenkoekje met een doorsnede van 10 cm.

  2. Stap 5

    Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

  3. Stap 6

    • 2 bananen

    • 50 g suiker

    Snijd de overige twee bananen in plakjes en wentel deze door de suiker. Bak ze in een droge pan tot de suiker gekarameliseerd is.

  4. Stap 7

    • 50 g walnoten (grofgehakt)

    Leg op elke luchtige pancake twee plakjes gekarameliseerde banaan en bestrooi met een beetje van de overige walnoten. Maak zo een mooie grote stapel!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.