De American pancake is de luchtige zoete variant van onze eigen pannenkoek. Een klein pannenkoekje, verrukkelijk te combineren met gekarameliseerde banaantjes en walnoten. Stapelen maar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de pancakemix (1 pak Dr. Oetker American Pancakes Origineel) in een mengkom en voeg de melk (400 ml) toe, roer met een garde of mixer tot een egaal beslag.
Voeg een geprakte banaan (1 stuks) toe of mix de banaan door het beslag met behulp van een staafmixer.
Voeg de eieren (2 stuks) toe en roer ze door het beslag, spatel er daarna de fijngehakte walnoten (50 g) doorheen, de andere helft van de walnoten is voor later gebruik.
Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan. Giet wat beslag in de pan, voldoende voor een pannenkoekje met een doorsnede van 10 cm.
Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Snijd de overige twee bananen in plakjes en wentel deze door de suiker (50 g). Bak ze in een droge pan tot de suiker gekarameliseerd is.
Leg op elke luchtige pancake twee plakjes gekarameliseerde banaan en bestrooi met een beetje van de overige walnoten (50 g). Maak zo een mooie grote stapel!