Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kikkererwt pannenkoek

Lievelingseten voor kinderen maar ook lekker voor volwassenen! Deze pannenkoek bestaat voor 50% uit peulvruchten en 50% volkoren tarwemeel: dus een bron van vezels en plantaardige eiwitten. Dit maakt het ook nog eens een gezonde keuze die past binnen de Schijf van Vijf. Een lekkere pannenkoek voor bewuste eters!

Bereiden

10 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-12

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 200 g Koopmans Pannenkoeken Volkoren

    • 900 ml melk

    • 4 eieren

    • 200 g kikkererwtenmeel

    Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk, de eieren en het kikkererwtenmeel toe.

    Glutenvrij?

    Je kunt natuurlijk ook een glutenvrije versie maken. Maak dan een beslag van Koopmans Pannenkoeken Glutenvrij met 3/4 van de melk en volg verder de aanwijzingen op de verpakking. Volg hierna de rest van de stappen.

  2. Stap 2

    Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.

Kikkererwten pannenkoeken bakken

  1. Stap 3

    Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.

  2. Stap 4

    Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de kikkererwt pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

  3. Stap 5

    Serveer de pannenkoeken met stroop of poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.