Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Spiesjes met poffertjes en frambozen

Op zoek naar een frisse en leuke traktatie? Maak een spies met zelfgebakken poffertjes en fruit zoals heerlijke zachte framboos en een vers muntblaadje. Geen poffertjespan is ook geen probleem, dan neem je bijvoorbeeld een opgerolde pannenkoek.

Bereiden

30 min

Baktijd

5 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

30 spiesjes

Poffertjesbeslag bereiden

  1. Stap 1

    • ½ pak Koopmans Poffertjes Origineel (voor ca. 75 poffertjes)

    • 400 ml melk

    Giet de melk in een beslagkom. Voeg de mix toe en roer het beslag met een garde of mixer glad.

    Houdbaarheid poffertjes

    Voor dit recept gaan we uit van een half pak. Je kunt ook een heel pak bereiden. Poffertjes zijn 2 dagen houdbaar in de koeling en laten zich ook prima invriezen

  2. Stap 2

    • 1 ei

    • 1½ el zonnebloemolie

    Roer met de mixer op de laagste stand het ei en de olie door het beslag.

Poffertjes bakken

  1. Stap 3

    Laat de poffertjespan warm worden en vet de pan in met olie of boter. Dit gaat het makkelijkst met een bakkwastje.

  2. Stap 4

    Giet het beslag in de holletjes met een doseerflacon of lepel.

  3. Stap 5

    Bak de poffertjes aan de onderzijde bruin. Keer, voordat het beslag helemaal is gestold, de poffertjes met een vork of prikker om en bak de poffertjes aan de andere zijde bruin.

Spiesjes maken

  1. Stap 6

    Spoel de takjes verse munt eventueel even onder de koude kraan. Pluk de blaadjes.

  2. Stap 7

    • 200-250 g frambozen

    • 40-50 g munt (vers)

    Verdeel ongeveer 2 tot 3 poffertjes en frambozen per prikker. Begin met een poffertje, dan een framboos, een blaadje munt en dan opnieuw een poffertje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.