Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Amandelcrêpes met frambozenvulling

Maak deze prachtige frambozentaart met heerlijke crêpes van amandelmeel en roomkaas. Tussen de crêpes een vulling van zelfgemaakte botercrème met frambozensmaak en je hebt deze heerlijke flensjestaart!

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 porties

Flensjes maken

  1. Stap 1

    • 6 eieren

    • 170 g roomkaas

    • 2 el suiker

    • 90 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Meng met behulp van een garde in een beslagkom de eieren, roomkaas, suiker en het zelfrijzend amandelbakmeel tot een egaal flensjesbeslag.

  2. Stap 2

    • Scheutje olie (of boter)

    Verhit wat boter of olie in de koekenpan en bak mooie goudgele dunne flensjes van het amandelbeslag.

  3. Stap 3

    Laat de flensjes afkoelen en steek hierna met een ronde uitsteker of met een glas steeds 3 kleine pannenkoekjes uit iedere crêpe.

Frambozencrème bereiden

  1. Stap 4

    • 120 ml melk

    • 22 g bloem

    Doe melk en bloem in een steelpan en laat deze al roerend even opkoken. Laat onder een huishoudfolie (voorkom hiermee van een vel) afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Stap 5

    • 100 g boter (kamertemperatuur)

    • 100 g poedersuiker

    Klop de boter met de poedersuiker tot een zachte massa.

  3. Stap 6

    Mix er beetje voor beetje het bloem/melk mengsel doorheen totdat alles is opgenomen.

  4. Stap 7

    • 60 g frambozen (diepvries)

    Mix er nu de frambozen doorheen en zet even apart.

Crêpes met frambozencrème taart maken

  1. Stap 8

    Smeer op het eerste flensje een lekkere laag van de frambozen botercrème en leg daar het volgende pannenkoekje bovenop, herhaal tot alle pannenkoekjes op zijn.

  2. Stap 9

    • 30 g frambozen (diepvries)

    • 4-5 blaadjes munt

    Zorg dat je eindigt met een laagje frambozencrème. Garneer de stapel met nog wat verse frambozen en wat blaadjes verse munt. Voilá voor je zelfgemaakte amandelcrêpes met frambozencrème taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.