Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Amandelcrêpes met frambozenvulling

Amandelcrêpes met frambozenvulling

Dit recept is van: Danna

  1. amandel crepe taart
Item 1 of 1
Amandelcrêpes met frambozenvulling
info
Benodigdheden
Stappen

Maak deze prachtige frambozentaart met heerlijke crêpes van amandelmeel en roomkaas. Tussen de crêpes een vulling van zelfgemaakte botercrème met frambozensmaak en je hebt deze heerlijke flensjestaart!

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
PannenkoekenFrambozenTaartFeestje

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Roomkaas
    170 g
    Roomkaas
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    90 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  •  
    null scheutje(s)
    Olie (of boter)
  • Melk
    120 ml
    Melk

 

  • Bloem
    22 g
    Bloem
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    100 g
    Poedersuiker
  • Frambozen (diepvries)
    90 g
    Frambozen (diepvries)
  • Munt (vers)
    null blaadje(s)
    Munt (vers)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Koekenpan
    Koekenpan
  •  
    Ronde uitsteker (of glas)
  • Steelpan
    Steelpan
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Flensjes maken

Meng met behulp van een garde in een beslagkom de eieren (6 stuks), roomkaas (170 g), suiker (2 el) en het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (90 g) tot een egaal flensjesbeslag.

Verhit wat boter of olie in de koekenpan en bak mooie goudgele dunne flensjes van het amandelbeslag.

Laat de flensjes afkoelen en steek hierna met een ronde uitsteker of met een glas steeds 3 kleine pannenkoekjes uit iedere crêpe.

2. Frambozencrème bereiden

Doe melk (120 ml) en bloem (22 g) in een steelpan en laat deze al roerend even opkoken. Laat onder een huishoudfolie (om velvorming te voorkomen) afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de boter (100 g) met de poedersuiker (100 g) tot een zachte massa.

Mix er beetje voor beetje het bloem/melk mengsel doorheen totdat alles is opgenomen.

Mix er nu de frambozen (60 g) doorheen en zet even apart.

3. Crêpes met frambozencrème taart maken

Zorg dat je eindigt met een laagje frambozencrème. Garneer de stapel met nog wat verse frambozen (30 g) en wat verse munt (4-5 blaadjes). Voilá voor je zelfgemaakte amandelcrêpes met frambozencrème taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.