Voor een oer-Hollands zomerdessert bak je heerlijke vanillepannenkoeken! Deze pannenkoeken serveer je met een bolletje ijs, plukverse zomerse aardbeien, blauwe bessen en frambozen.
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (½ pak Koopmans Oma's Pannenkoeken vanille) in een beslagkom en voeg wat melk (200 ml) toe. Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag. Voeg al roerende de rest van de melk (200 ml) en het ei (1 stuk) toe.
Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of wat olie in de pan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak zo vier vanillepannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Haal het aardbeienijs en vanille-roomijs ongeveer 10 minuten vooraf uit de vriezer. Maak eventueel het fruit schoon.
Leg een pannenkoek op een bord en schep met de ijslepel 2 bolletjes vanille-roomijs en 1 bolletje aardbeienijs op de pannenkoek. Vouw de zijden van de pannenkoek naar het midden.
Leg aan beide zijden een handje vers zomerfruit: een combinatie van aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Serveer met een dessertlepel en -vork.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.