Kaas, ui en een beetje peterselie. Dat klinkt als een hele lekkere combinatie, zeker in pannenkoeken. Met dit pannenkoekrecept bak je 5 heerlijke kaas-ui pannenkoeken!
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Schud de Koopmans Schudfles Pannenkoeken Origineel een paar keer met de dop naar beneden, zodat de mix goed loskomt van de bodem van de fles.
Open de fles en voeg melk (400 ml) toe tot aan de markering op de zijkant van de fles. Vul daarna niet meer bij. Sluit de fles zorgvuldig. Draai de fles om met de dop naar beneden. Controleer of alle mix van de bodem loskomt. Indien dit niet het geval is, geef de fles dan een stevige tik zodat het loskomt. Schud gedurende circa 1 minuut krachtig totdat de mix geheel met de melk is gemengd. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan. Bak een deel van de uien (2 stuks) in dunne, halve ringen even aan en laat ze licht goudbruin worden. Schenk wat pannenkoekenbeslag in de hete pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Bestrooi de pannenkoek met een gedeelte van de geraspte kaas (200 g) en laat dit smelten. Bestrooi de kaas-ui-pannenkoek met fijngesneden peterselie (handje).
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.