Het is zomerfeest op tafel! Bak vanille pannenkoeken, oprollen, snijden en prik de stukjes op een spies met verschillende soorten vers zomers fruit voor een gezondere snack.
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak) in een mengkom en voeg de helft van de melk (425 ml) toe. Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag. Voeg al roerende de rest van de melk, de eieren (2 stuks) en het vanille extract (2 tl) toe.
Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of wat olie in de pan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Bak ongeveer 10 pannenkoeken en laat ze wat afkoelen en rol ze vervolgens goed op.
Maak het fruit schoon. Snijd de opgerolde pannenkoeken in stukjes van ongeveer 1 tot 1½ cm.
Neem een prikker, prik er een rolletje vanillepannenkoek op, vervolgens een aardbei, en weer een rolletje pannenkoek. Neem een volgende prikker en wissel het af met 2 aardbeien en in het midden een rolletje pannenkoek. Maak zo een stuk of acht aardbei-vanillepannenkoek spiesjes. Prik op de volgende spiesjes 2 blauwe bessen en rolletje pannenkoek en weer 2 blauwe bessen. Snijd een meloen door de helft. Leg op een bord met de bolle kant naar boven. Snijd de andere helft in blokjes.
Prik de meloenblokjes met een of twee pannenkoekrolletjes op een spiesje en wissel ook hier weer af. Prik alle verschillende fruitspiesjes in de omgekeerde meloen.