Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pannenkoekspies met vers fruit

Het is zomerfeest op tafel! Bak vanille pannenkoeken, oprollen, snijden en prik de stukjes op een spies met verschillende soorten vers zomers fruit voor een gezondere snack.

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 spiesjes

Vanillepannenkoeken bakken

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Oma's Pannenkoeken vanille

    • 800 ml melk

    Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.

  2. Stap 2

    • 2 eieren

    Roer het geheel met de mixer of garde tot een glad beslag. Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe.

  3. Stap 3

    Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of wat olie in de pan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

  4. Stap 4

    Bak ongeveer 10 pannenkoeken en laat ze wat afkoelen en rol ze vervolgens goed op.

Fruitspiesjes maken

  1. Stap 5

    • 1 bakje aardbeien

    Maak het fruit schoon. Snijd de opgerolde pannenkoeken in stukjes van ongeveer 1 tot 1½ cm.

  2. Stap 6

    Neem een prikker, prik er een rolletje vanillepannenkoek op, vervolgens een aardbei, en weer een rolletje pannenkoek. Neem een volgende prikker en wissel af het af met 2 aardbei en in het midden een rolletje pannenkoek. Maak zo een stuk of acht aardbei vanillepannenkoek spiesjes.

  3. Stap 7

    • 1 bakje blauwe bessen

    Prik op de volgende spiesjes 2 blauwe bessen en rolletje pannenkoek en weer 2 blauwe bessen.

  4. Stap 8

    Snijd een meloen door de helft. Leg op een bord met de bolle kant naar boven. Snijd de andere helft in blokjes.

  5. Stap 9

    Prik de meloenblokjes met een of twee pannenkoekrolletjes op een spiesje en wissel ook hier weer af. Prik alle verschillende fruitspiesjes in de omgekeerde meloen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.