Wat is er beter dan pannenkoeken met slagroom? Red velvet pannenkoeken met slagroom! Je maakt ze eenvoudig met Koopmans, cacaopoeder en een beetje rode kleurstof en vult ze met een heerlijk mengsel van slagroom en roomkaas.
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de pannenkoekenmix (1 pak), cacaopoeder (2 el) en de rode kleurstof (naar smaak) in een mengkom en voeg de helft van de melk (500 ml) toe.
Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk (500 ml) en de eieren (2 stuks) toe. Klop tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden bruin.
Mix de koude roomkaas (100 g) goed door. Voeg de poedersuiker (60 g) beetje bij beetje toe aan het mengsel. Mix eerst langzaam en vervolgens op een hogere stand.
Voeg de slagroom (200 ml) toe en mix tot er stevige pieken ontstaan.
Zet je roomkaas vulling in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
Verdeel wat van de roomkaas vulling over de pannenkoeken. Decoreer de pannenkoeken ten slotte met vers fruit.