Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Red velvet pannenkoeken met slagroom

Red velvet pannenkoeken met slagroom

  1. Red velvet Pannenkoeken maken
Item 1 of 1
Red velvet pannenkoeken met slagroom
info
Benodigdheden
Stappen

Wat is er beter dan pannenkoeken met slagroom? Red velvet pannenkoeken met slagroom! Je maakt ze eenvoudig met Koopmans, cacaopoeder en een beetje rode kleurstof en vult ze met een heerlijk mengsel van slagroom en roomkaas.

15 min.Bereidingstijd
2 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Pannenkoeken baktips

Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.

PannenkoekenRed velvetOntbijtBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Pannenkoeken Origineel
    1 Pak
    Koopmans Pannenkoeken Origineel
  • Melk
    1 ml
    Melk
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Rode kleurstof
    Rode kleurstof

 

  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • MonChou®
    100 g (gram)
    MonChou®
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze
  • Boter of olie om in te bakken
    Boter of olie om in te bakken

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Garde
    Garde

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Red velvet pannenkoeken bakken

Doe de pannenkoekenmix (1 pak), cacaopoeder (2 el) en de rode kleurstof (naar smaak) in een mengkom en voeg de helft van de melk (500 ml) toe.

Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk (500 ml) en de eieren (2 stuks) toe. Klop tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden bruin.

2. Roomkaas vulling maken

Mix de koude roomkaas (100 g) goed door. Voeg de poedersuiker (60 g) beetje bij beetje toe aan het mengsel. Mix eerst langzaam en vervolgens op een hogere stand.

Voeg de slagroom (200 ml) toe en mix tot er stevige pieken ontstaan.

Zet je roomkaas vulling in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

3. Red velvet pannenkoeken vullen

Verdeel wat van de roomkaas vulling over de pannenkoeken. Decoreer de pannenkoeken ten slotte met vers fruit.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.