Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pannenkoeken zonder ei

Pannenkoeken zonder ei

Dit recept is van: Koopmans

  1. Pannenkoek zonder ei
Item 1 of 1
Pannenkoeken zonder ei
info
Benodigdheden
Stappen

Zoek je een lekker recept voor pannenkoeken zonder ei? Wij geven jou dé gouden tip om pannenkoeken te bakken zonder ei. Zo bak je toch smaakvolle pannenkoeken. Deze truc kun je toepassen alle pannenkoekrecepten waar je ei aan toevoegt. Dit recept is op basis van Koopmans Volkoren Pannenkoeken (deze mix kan wel sporen van ei bevatten).

5 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Pannenkoeken baktips

Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.

Pannenkoeken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Pannenkoeken Volkoren
    1 pak(ken)
    Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • Melk
    500 ml
    Melk
  •  
    100 ml
    Koffiemelk

Keukenspullen

  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Zonnebloemolie (om in te bakken)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pannenkoekenbeslag zonder ei maken

Doe de mix Koopmans Pannenkoeken Volkoren (1 pak) in een mengkom en voeg de helft van de melk (250 ml) toe.

Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad pannenkoekenbeslag.

Voeg al roerende de rest van de melk (250 ml) en de koffiemelk (100 ml) toe.

Ei vervangen door koffiemelk

De truc is heel eenvoudig. Vervang 1 ei door 25 ml koffiemelk. Moet je aan jouw pannenkoek recept 4 eieren toevoegen? Voeg dan 100 ml koffiemelk toe.

2. Pannenkoeken zonder ei bakken

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.

Schenk wat ei-vrij pannenkoekenbeslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

De pannenkoeken zonder ei smaken heerlijk met poedersuiker, stroop, suiker of jam!

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer pannenkoek recepten

  1. Pannenkoek met spek en stroop
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Pannenkoeken zonder ei
    Makkelijk
    4
    5 min.
  3. Proteïne pannenkoeken met pindakaas en blauwe bessen
    Makkelijk
    3
    15 min.
  4. Vanille pannenkoeken met Nutella en banaan
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Pannenkoeken met gebakken uienringen, peterselie en kaas
    Makkelijk
    4
    10 min.
  6. Spinazie pannenkoeken
    Makkelijk
    5
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.