Zoek je een lekker recept voor pannenkoeken zonder ei? Wij geven jou dé gouden tip om pannenkoeken te bakken zonder ei. Zo bak je toch smaakvolle pannenkoeken. Deze truc kun je toepassen alle pannenkoekrecepten waar je ei aan toevoegt. Dit recept is op basis van Koopmans Volkoren Pannenkoeken (deze mix kan wel sporen van ei bevatten).
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix Koopmans Pannenkoeken Volkoren (1 pak) in een mengkom en voeg de helft van de melk (250 ml) toe.
Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad pannenkoekenbeslag.
Voeg al roerende de rest van de melk (250 ml) en de koffiemelk (100 ml) toe.
De truc is heel eenvoudig. Vervang 1 ei door 25 ml koffiemelk. Moet je aan jouw pannenkoek recept 4 eieren toevoegen? Voeg dan 100 ml koffiemelk toe.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.
Schenk wat ei-vrij pannenkoekenbeslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
De pannenkoeken zonder ei smaken heerlijk met poedersuiker, stroop, suiker of jam!
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.