Courgette in een pannenkoek? Ja dat kan! En het is nog ontzettend lekker ook! Zonder al teveel toevoegingen hebben deze pannenkoeken al veel smaak van zichzelf. Maar door de pannenkoeken te bestrooien met wat pancetta, crème fraîche en tuinkers wordt dit een extra verrukkelijke en simpele avondmaaltijd!
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bak de pancetta (100 g) uit. Bij het gebruik van plakjes gaat dat ook prima in de oven. Rasp de schil van de courgette (1 stuk) op een fijne rasp (dan krijg je de meeste kleur). Rasp daarna de rest van de courgette. Meng de crème fraîche (1 beker) met de tuinkers (1 pak) en peper en zout en zet apart.
Doe de mix uit het pak Koopmans Meergranen Pannenkoekenmix en de helft van de melk (375 ml) in een beslagkom en roer met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de andere helft van de melk (375 ml) en de eieren (4 stuks) toe en roer tot een glad beslag. Voeg de geraspte courgette toe en meng weer goed door elkaar. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Serveer de pannenkoeken met een schepje crème fraîche en wat pancetta.