Wil jij jezelf uitdagen met een uniek ontbijtrecept? Maak dan deze Japanse soufflé pancakes. Heerlijk fluffy en een feestje om op te eten!
Wil je extra hoge pancakes? Gebruik dan bakringen en bekleed deze met bakpapier.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Mix de bloem (40 g), bakpoeder (0.25 tl), melk (20 ml), eidooiers (2 stuks), het vanille extract (1 tl) en het zout (0.25 tl) in een kom luchtig met een mixer.
Zorg dat de kom en de garden brandschoon zijn. Doe de eiwitten (2 stuks) in de mengkom en begin met mixen. Voeg de suiker (25 g) toe zodra de eiwitten er wit uit gaan zien. Schep nu het bloemmengsel door de eiwitten. Let op! Doe dit voorzichtig anders gaat de luchtigheid verloren.
Verwarm de koekenpan voor met een beetje boter of olie in de pan.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit een hoopje beslag in de koekenpan of in de bakring die in de pan ligt. Sluit de pan af met een deksel. Zet de warmtebron laag.
Keer na 5/6 minuten de pancake soufflé om. Doe dit voorzichtig, bijvoorbeeld met een spatel die je begeleid met een extra lepel in je andere hand. En bak deze nogmaals 5/6 minuten.
Serveer de pancakes met een klontje boter en ahornsiroop.