Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Japanse soufflé pancakes

Japanse soufflé pancakes

Dit recept is van: Annet

  1. Japanse Souffle pancakes maken
Item 1 of 1
Japanse soufflé pancakes
info
Benodigdheden
Stappen

Wil jij jezelf uitdagen met een uniek ontbijtrecept? Maak dan deze Japanse soufflé pancakes. Heerlijk fluffy en een feestje om op te eten!

15 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
2Porties
Extra hoge pancakes

Wil je extra hoge pancakes? Gebruik dan bakringen en bekleed deze met bakpapier.

PannenkoekenBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    40 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.25 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Melk
    20 ml
    Melk
  • Eidooier
    2 Stuk(s)
    Eidooier
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract

 

  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout
  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    25 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter of olie om in te bakken
    Boter of olie om in te bakken

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Koekenpan met passend deksel
    Koekenpan met passend deksel
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pancake beslag bereiden

Mix de bloem (40 g), bakpoeder (0.25 tl), melk (20 ml), eidooiers (2 stuks), het vanille extract (1 tl) en het zout (0.25 tl) in een kom luchtig met een mixer.

Zorg dat de kom en de garden brandschoon zijn. Doe de eiwitten (2 stuks) in de mengkom en begin met mixen. Voeg de suiker (25 g) toe zodra de eiwitten er wit uit gaan zien. Schep nu het bloemmengsel door de eiwitten. Let op! Doe dit voorzichtig anders gaat de luchtigheid verloren.

2. Soufflé pancakes bakken

Verwarm de koekenpan voor met een beetje boter of olie in de pan.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit een hoopje beslag in de koekenpan of in de bakring die in de pan ligt. Sluit de pan af met een deksel. Zet de warmtebron laag.

Keer na 5/6 minuten de pancake soufflé om. Doe dit voorzichtig, bijvoorbeeld met een spatel die je begeleid met een extra lepel in je andere hand. En bak deze nogmaals 5/6 minuten.

Serveer de pancakes met een klontje boter en ahornsiroop.

Meer pancake recepten

  1. Banana pancakes
    Makkelijk
    5
    15 min.
  2. Unicorn pannenkoeken uit de oven
    Makkelijk
    4
    15 min.
  3. Stuffed American pancakes chocoladepasta
    Moeilijk
    5
    30 min.
  4. American Pancakes met kokos en rood fruit
    Gemiddeld
    5
    10 min.
  5. Lemon meringue American pancakes
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  6. Japanse soufflé pancakes
    Gemiddeld
    5
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.