Dit Oosterijkse gerecht bij uitstek is een favoriet van velen die het bijvoorbeeld kennen van de wintersport, met rozijnen en lekker opeten met appelmoes erbij. Ken je het nog niet, maak het dan; het lijkt op poffertjes of pannenkoek. Hier vind je het recept voor Kaiserschmarrn vanaf de basis.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat de rozijnen (50 g) in warm water wellen. Splits je eieren (3 stuks) zorgvuldig in eiwitten en eigelen (dooiers). Doe de eiwitten in de metalen mengkom en de eigelen in de beslagkom.
Het is aan te raden de eiwitten te kloppen in een metalen mengkom. De eigelen kunnen in een andere meng- of beslagkom.
Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zet de kom apart.
Voeg aan de beslagkom met eigelen de suiker (0,5 el), vanillesuiker (1 zakje), bloem (125 g), melk (225 ml) en een snufje zout toe. Mix dit met een garde tot een glad beslag.
Spatel in delen het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
Verwarm een grote koekenpan met een beetje olie of boter en giet al het beslag erin.
Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten aan de onderkant goudbruin. De pannenkoek is aan de bovenkant nog niet gestold.
Dep de rozijnen droog en verdeel deze over de bovenzijde van de pannenkoek.
Snij met een spatel de pannenkoek in kwarten en draai de kwarten om. Het beslag wat nog niet gestold is zal een beetje op de goudbruine onderkant komen maar dat maakt niet uit.
Bak nog 3 minuten op iets hoger vuur tot de onderkant goudbruin is en de kwarten gaar zijn.
Snij met behulp van de spatel de kwarten in stukjes. Bestrooi de stukjes met de 2 el suiker en voeg nog wat olie of boter toe aan de pan. Bak nu de stukjes nog een paar minuten tot het krokante bruine stukjes pannenkoek zijn.
Schep de Kaiserschmarnn op een bord, ongeveer een kwart per portie, en bestrooi royaal met poedersuiker.