🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Dit recept is van: Cathy

Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
Info Benodigdheden Stappen

Dit Oosterijkse gerecht bij uitstek is een favoriet van velen die het bijvoorbeeld kennen van de wintersport, met rozijnen en lekker opeten met appelmoes erbij. Ken je het nog niet, maak het dan; het lijkt op poffertjes of pannenkoek. Hier vind je het recept voor Kaiserschmarrn vanaf de basis.

15 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Brunch Pannenkoeken Winter Rozijnen Lunch
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    0.5 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
  • Koopmans Tarwebloem Biologisch
    125 g
    Koopmans Tarwebloem Biologisch

 

  • Melk
    225 ml
    Melk
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    2
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  •  
    Spatel (hout)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de rozijnen (50 g) in warm water wellen. Splits je eieren (3 stuks) zorgvuldig in eiwitten en eigelen (dooiers). Doe de eiwitten in de metalen mengkom en de eigelen in de beslagkom.

Mengkommen

Het is aan te raden de eiwitten te kloppen in een metalen mengkom. De eigelen kunnen in een andere meng- of beslagkom.

2. Maak je Kaiserschmarrn

Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zet de kom apart.

Voeg aan de beslagkom met eigelen de suiker (0,5 el), vanillesuiker (1 zakje), bloem (125 g), melk (225 ml) en een snufje zout toe. Mix dit met een garde tot een glad beslag.

Spatel in delen het stijfgeklopte eiwit door het beslag.

3. Bak je Kaiserschmarrn

Verwarm een grote koekenpan met een beetje olie of boter en giet al het beslag erin.

Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten aan de onderkant goudbruin. De pannenkoek is aan de bovenkant nog niet gestold.

Dep de rozijnen droog en verdeel deze over de bovenzijde van de pannenkoek.

Snij met een spatel de pannenkoek in kwarten en draai de kwarten om. Het beslag wat nog niet gestold is zal een beetje op de goudbruine onderkant komen maar dat maakt niet uit.

Bak nog 3 minuten op iets hoger vuur tot de onderkant goudbruin is en de kwarten gaar zijn.

Snij met behulp van de spatel de kwarten in stukjes. Bestrooi de stukjes met de 2 el suiker en voeg nog wat olie of boter toe aan de pan. Bak nu de stukjes nog een paar minuten tot het krokante bruine stukjes pannenkoek zijn.

Schep de Kaiserschmarnn op een bord, ongeveer een kwart per portie, en bestrooi royaal met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.