Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Dit recept is van: Cathy

  1. Kaiserschmarrn
Item 1 of 1
Kaiserschmarrn
info
Benodigdheden
Stappen

Dit Oosterijkse gerecht bij uitstek is een favoriet van velen die het bijvoorbeeld kennen van de wintersport, met rozijnen en lekker opeten met appelmoes erbij. Ken je het nog niet, maak het dan; het lijkt op poffertjes of pannenkoek. Hier vind je het recept voor Kaiserschmarrn vanaf de basis.

15 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
BrunchPannenkoekenWinterRozijnenLunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    0.5 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
  • Koopmans Tarwebloem Biologisch
    125 g
    Koopmans Tarwebloem Biologisch

 

  • Melk
    225 ml
    Melk
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  •  
    Spatel (hout)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de rozijnen (50 g) in warm water wellen. Splits je eieren (3 stuks) zorgvuldig in eiwitten en eigelen (dooiers). Doe de eiwitten in de metalen mengkom en de eigelen in de beslagkom.

Mengkommen

Het is aan te raden de eiwitten te kloppen in een metalen mengkom. De eigelen kunnen in een andere meng- of beslagkom.

2. Maak je Kaiserschmarrn

Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zet de kom apart.

Voeg aan de beslagkom met eigelen de suiker (0,5 el), vanillesuiker (1 zakje), bloem (125 g), melk (225 ml) en een snufje zout toe. Mix dit met een garde tot een glad beslag.

Spatel in delen het stijfgeklopte eiwit door het beslag.

3. Bak je Kaiserschmarrn

Verwarm een grote koekenpan met een beetje olie of boter en giet al het beslag erin.

Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten aan de onderkant goudbruin. De pannenkoek is aan de bovenkant nog niet gestold.

Dep de rozijnen droog en verdeel deze over de bovenzijde van de pannenkoek.

Snij met een spatel de pannenkoek in kwarten en draai de kwarten om. Het beslag wat nog niet gestold is zal een beetje op de goudbruine onderkant komen maar dat maakt niet uit.

Bak nog 3 minuten op iets hoger vuur tot de onderkant goudbruin is en de kwarten gaar zijn.

Snij met behulp van de spatel de kwarten in stukjes. Bestrooi de stukjes met de 2 el suiker en voeg nog wat olie of boter toe aan de pan. Bak nu de stukjes nog een paar minuten tot het krokante bruine stukjes pannenkoek zijn.

Schep de Kaiserschmarnn op een bord, ongeveer een kwart per portie, en bestrooi royaal met poedersuiker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.