Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kaiserschmarrn

Dit Oosterijkse gerecht bij uitstek is een favoriet van velen die het bijvoorbeeld kennen van de wintersport, met rozijnen en lekker opeten met appelmoes erbij. Ken je het nog niet, maak het dan; het lijkt op poffertjes of pannenkoek. Hier vind je het recept voor Kaiserschmarrn vanaf de basis.

Bereiden

15 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 50 g rozijnen

    Laat de rozijnen in warm water wellen

  2. Stap 2

    • 3 eieren

    Splits je eieren zorgvuldig in eiweitten en eigelen (dooiers). Doe de eiwitten in de metalen mengkom en de eigelen in de beslagkom.

Maak je Kaiserschmarrn

  1. Stap 3

    Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zet de kom apart.

  2. Stap 4

    • ½ el suiker

    • 1 zakje Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

    • 125 g Koopmans Tarwebloem Biologisch

    • 225 ml melk

    • Snufje zout

    Voeg aan de beslagkom met eigelen de suiker, vanille suiker, bloem, melk en een snufje zout toe. Mix dit met een garde tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    Spatel in delen het stijfgeklopte eiwit door het beslag.

  4. Stap 6

Bak je Kaiserschmarrn

  1. Stap 7

    Verwarm een grote koekenpan met een beetje olie of boter en giet al het beslag erin.

  2. Stap 8

    Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten aan de onderkant goudbruin. De pannenkoek is aan de bovenkant nog niet gestold.

  3. Stap 9

    Dep de rozijnen droog en verdeel deze over de bovenzijde van de pannenkoek.

  4. Stap 10

    Snij met een spatel de pannenkoek in kwarten en draai de kwarten om. Het beslag wat nog niet gestold is zal een beetje op de goudbruine onderkant komen maar dat maakt niet uit.

  5. Stap 11

    Bak nog 3 minuten op iets hoger vuur tot de onderkant goudbruin is en de kwarten gaar zijn.

  6. Stap 12

    • 2 el suiker

    Snij met behulp van de spatel de kwarten in stukjes. Bestrooi de stukjes met 2 el suiker en voeg nog wat olie of boter toe aan de pan. Bak nu de stukjes nog een paar minuten tot het krokante bruine stukjes pannenkoek zijn.

  7. Stap 13

    • Poedersuiker

    Schep de Kaiserschmarnn op een bord, ongeveer een kwart per portie, en bestrooi royaal met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.