Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pannenkoek met spek en stroop

Pannenkoek met spek en stroop

Dit recept is van: Koopmans

  1. Pannenkoek met spek en stroop
Item 1 of 1
Pannenkoek met spek en stroop
info
Benodigdheden
Stappen

Niet voor niets de meest populaire pannenkoek, zelfgebakken met spek en stroop!

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SpekjesPannenkoekenStroopVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Pannenkoeken Volkoren
    1 pak(ken)
    Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • Melk
    900 ml
    Melk
  • Ontbijtspek
    250 g
    Ontbijtspek
  •  
    Stroop

Keukenspullen

  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pannenkoekenbeslag maken

Doe de Koopmans pannenkoekmix (1 pak) in een beslagkom en voeg de helft van de melk (500 ml) en de eieren (2 stuks) toe.

Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag.

Voeg al roerend de rest van de melk (500 ml) en de overige eieren (2 stuks) toe.

2. Spekpannenkoeken bakken

Bak de reepjes ontbijtspek (2-3 plakjes), aan één kant, in een hete koekenpan.

Draai de spek om, giet wat beslag in de pan en laat dit uitlopen over de bodem van de koekenpan.

Bak de spekpannenkoek aan twee kanten goudbruin.

Bak net zoveel pannenkoeken totdat er geen beslag meer over is. Serveer de spekpannenkoeken met stroop.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer pannenkoek recepten

  1. Pannenkoek met spek en stroop
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Pannenkoeken zonder ei
    Makkelijk
    4
    5 min.
  3. Proteïne pannenkoeken met pindakaas en blauwe bessen
    Makkelijk
    3
    15 min.
  4. Vanille pannenkoeken met Nutella en banaan
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Pannenkoeken met gebakken uienringen, peterselie en kaas
    Makkelijk
    4
    10 min.
  6. Spinazie pannenkoeken
    Makkelijk
    5
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.