Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hazelnoot brownie meringue taart

Hazelnoten, chocolade, meringue... een prachtige chocolade-brownie taart voor een op en top verwen moment

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

14 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch: 180°C / Hetelucht: 160°C

  1. Stap 1

    • 2 zakjes Dr. Oetker Hazelnoten

    Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan zonder boter. Dit geeft ze meer smaak. Doe de inhoud van de twee zakjes in een koekenpan en zet deze op een hoog vuur. Hou de pan in beweging zodat de noten niet aanbranden. Als ze mooi goudbruin zijn stort je ze op een bord om af te laten koelen.

  2. Stap 2

    Als ze goed zijn afgekoeld, kneus je de hazelnoten met platte kant van een mes, zo maak je wat kleinere stukjes.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in.

Brownies bakken

  1. Stap 4

    • 100 g boter (op kamertemperatuur)

    • 2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco

    • 200 ml water

    Mix de boter tot een romige creme. Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

  2. Stap 5

    Meng 2/3 van de noten door het browniesbeslag en stort het brownies beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

  3. Stap 6

    Bak de brownies in 40 minuten.

    Gaarproef

    De brownies zijn gaar als de bovenkant is droog en wat knapperig is en de brownies van binnen nog lekker smeuïg is.

  4. Stap 7

    Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de ring van de springvorm verwijdert.

Meringue maken

  1. Stap 8

    Als de brownie is afgekoeld kun je de meringue maken.

  2. Stap 9

    • 2 eiwitten

    • 1 el Koopmans Maizena

    • 140 suiker

    Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

  3. Stap 10

    Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit kleine meringue toeven op de browniestaart. Maak eerst de buitenste cirkel en werk zo naar binnen. Met een crème brûlée brandertje kleur je de toeven goudbruin.

    Geen brander, geen probleem

    Heb je geen brandertje, zet de taart dan even onder grill zodat de meringue mooi bruin kleurt.

  4. Stap 11

    • Cacao

    Strooi ter decoratie wat cacaopoeder en de overgebleven hazelnoten over de brownie taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.