🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hazelnoot brownie meringue taart

Hazelnoot brownie meringue taart

Dit recept is van: Bakken.nl

brownie meringue taart met hazelnoten
Hazelnoot brownie meringue taart
Info Benodigdheden Stappen

Hazelnoten, chocolade, meringue... een prachtige chocolade-brownie taart voor een op en top verwenmoment

40 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
14 Porties
Taart Brownies Chocoladetaart Chocolade Meringue Moederdag Hazelnoten Thema recepten Vaderdag
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Hazelnoten
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    200 ml
    Water

 

  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    140 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Cacaopoeder
    Cacaopoeder

Keukenspullen

  •  
    Crème Brûlée brander
  • Citroensap
    Citroensap
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Rooster de hazelnoten (2 zakjes) in een hete koekenpan zonder boter. Dit geeft ze meer smaak. Doe de inhoud van de twee zakjes in een koekenpan en zet deze op een hoog vuur. Hou de pan in beweging zodat de noten niet aanbranden. Als ze mooi goudbruin zijn stort je ze op een bord om af te laten koelen.

Als ze goed zijn afgekoeld, kneus je de hazelnoten met platte kant van een mes, zo maak je wat kleinere stukjes.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en vet de springvorm in.

2. Brownies bakken

Mix de boter (100 g) tot een romige creme. Voeg de browniemix (2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (200 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

Meng 2/3 van de noten door het browniesbeslag en stort het brownies beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

Bak de brownies in 40 minuten.

Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de ring van de springvorm verwijdert.

Gaarproef

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is. De satéprikker moet er niet schoon uitkomen: dan zijn ze te droog. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

3. Meringue maken

Als de brownie is afgekoeld kun je de meringue maken. Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (2 stuks) en de helft van de suiker (70 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (70 g) met de maïzena (1 el) en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit kleine meringue toeven op de browniestaart. Maak eerst de buitenste cirkel en werk zo naar binnen. Met een crème brûlée brandertje kleur je de toeven goudbruin.

Strooi ter decoratie wat cacaopoeder en de overgebleven hazelnoten over de brownie taart.

Geen brander?

Heb je geen brandertje, zet de taart dan even onder grill zodat de meringue mooi bruin kleurt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.