Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hazelnoot brownie meringue taart

Hazelnoot brownie meringue taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. brownie meringue taart met hazelnoten
Item 1 of 1
Hazelnoot brownie meringue taart
info
Benodigdheden
Stappen

Hazelnoten, chocolade, meringue... een prachtige chocolade-brownie taart voor een op en top verwenmoment

40 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
14Porties
TaartBrowniesChocoladetaartChocoladeMeringueMoederdagHazelnotenThema receptenVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Hazelnoten
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    200 ml
    Water

 

  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    140 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Cacaopoeder
    Cacaopoeder

Keukenspullen

  •  
    Crème Brûlée brander
  • Citroensap
    Citroensap
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Rooster de hazelnoten (2 zakjes) in een hete koekenpan zonder boter. Dit geeft ze meer smaak. Doe de inhoud van de twee zakjes in een koekenpan en zet deze op een hoog vuur. Hou de pan in beweging zodat de noten niet aanbranden. Als ze mooi goudbruin zijn stort je ze op een bord om af te laten koelen.

Als ze goed zijn afgekoeld, kneus je de hazelnoten met platte kant van een mes, zo maak je wat kleinere stukjes.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en vet de springvorm in.

2. Brownies bakken

Mix de boter (100 g) tot een romige creme. Voeg de browniemix (2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (200 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

Meng 2/3 van de noten door het browniesbeslag en stort het brownies beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

Bak de brownies in 40 minuten.

Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de ring van de springvorm verwijdert.

Gaarproef

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is. De satéprikker moet er niet schoon uitkomen: dan zijn ze te droog. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

3. Meringue maken

Als de brownie is afgekoeld kun je de meringue maken. Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (2 stuks) en de helft van de suiker (70 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (70 g) met de maïzena (1 el) en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit kleine meringue toeven op de browniestaart. Maak eerst de buitenste cirkel en werk zo naar binnen. Met een crème brûlée brandertje kleur je de toeven goudbruin.

Strooi ter decoratie wat cacaopoeder en de overgebleven hazelnoten over de brownie taart.

Geen brander?

Heb je geen brandertje, zet de taart dan even onder grill zodat de meringue mooi bruin kleurt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.