Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinterklaastaart van brownies

Strooigoed en brownies voor de perfecte Sinterklaasavond! Een super makkelijke Sinterklaastaart met chocolade en brownies voor 't heerlijk avondje.

Bereiden

15 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm en klik de rand erop. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.

    Geen springvorm? Je kunt ook de bijgeleverde bakvorm gebruiken voor een rechthoekige brownies. Druk de geperforeerd van de bakvorm naar beneden.

Bak de brownies met kruidnoten

  1. Stap 3

    • 50 g margarine

    • Pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Mix de margarine met de mixer met garden tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm.

  3. Stap 5

    • 100 g kruidnootjes

    Bestrooi de bovenkant van de brownies met de kruidnootjes.

  4. Stap 6

    Plaats de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

    Gaar?

    De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig.

Versier je Sinterklaas brownies

  1. Stap 7

    • Chocoladeletters

    • Chocolade (sintdecoraties)

    • Chocoladepasta

    • Marsepein

    Versier de brownies met Sinterklaas snoepgoed. Denk aan strooigoed, een chocoladeletter, chocolademunten, marsepeinworteltjes, meer kruidnoten of pepernoten. Plak snoepgoed vast met bijvoorbeeld chocoladepasta.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.