Bestaan er gezonde brownies waarvan je blijft eten?!? Dat niet, maar gezondere brownies zijn er zeker! Deze brownies bevatten bijvoorbeeld maar 20 procent van de normale hoeveelheid suiker. En de boter is helemaal weggelaten. Probeer ze maar eens!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 165°C). Snijd de appels (250 g) in blokjes en kook ze tot moes. Doe de laatste 5 minuten de dadels zonder pit (250 g) bij de appels. Roer dit regelmatig om.
Neem de pan van het vuur. Mix het mengsel met de staafmixer tot een gladde massa.
Klop de eieren (3 stuks) met de suiker (80 g) en het Dr. Oetker Vanille aroma (1 tl) tot een schuimige massa. Voeg de gladde massa van appels en dadels toe. Mix rustig tot een geheel.
Smelt de pure chocolade (100 g) au bain-maire. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het beslag. Mix dit opnieuw voorzichtig tot een geheel.
Schep vervolgens de geroosterde en in stukjes gehakte hazelnoten (75 g) erbij. Houd twee eetlepels hazelnoten achter voor de decoratie. Tenslotte voeg je de cacao (30 g) en het amandelmeel (145 g) toe.
Bak je brownies in ongeveer 40 minuten op 175 graden in het midden van de oven.
Verwarm de kokosmelk (125 ml) tot het kookpunt. Hak de pure chocolade (155 g) in stukjes en voeg dit toe. Roer tot een gladde saus.
Laat de saus iets afkoelen waardoor deze iets dikker wordt.
Giet de ganache over de afgekoelde brownies. Decoreer de brownies met de gehakte hazelnoten. Laat de ganache minimaal 2 uur opstijven.