Kerst op de taart! Maak jij deze kerst ook een gave taart? Dat is eenvoudiger dan je denkt. Dat laten we graag zien met dit gave brownierecept!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Vouw de randjes van de bijgeleverde bakvorm niet om, maar laat ze omhoog.
Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag. Verdeel het browniesbeslag gelijkmatig over de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.
De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.
Zorg dat de brownies helemaal zijn afgekoeld. Verwijder de bakvorm en snijd de brownies horizontaal doormidden.
Verwarm het Dr. Oetker Glazuur Choco tien minuten in heet water. Plaats de bovenste helft van de brownie op een rooster en schenk de chocoladeglazuur eroverheen. Laat 10 minuten uitharden in de koelkast
Bestrijk ondertussen de onderste helft met 125 g (salted) karamelsaus en creëer een mooie drip aan de zijkanten. Leg de andere helft erbovenop.
Leg het uitgeknipte sjabloon (download deze onderaan dit recept) op de brownie. Bestrooi het open gedeelte met de poedersuiker en verwijder voorzichtig het striksjabloon.
Versier de brownie met de Dr. Oetker Glamourmix. Prik als laatste eventueel de kerstfiguurtjes in de brownie.
Print deze strik uit, knip hem uit en leg het sjabloon op je brownie. Strooi er vervolgens poedersuiker over voor een feestelijke witte strik!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.