Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerstbrownies

Met je favoriete brownierecept kun je deze geweldige kerstbrownies maken! Een rendier, kerstboom of sneeuwpop? Lees verder hoe je deze in een handomdraai zelf kunt maken op een brownie.

Bereiden

45 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

6 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het bakrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 50 g boter

    Mix de boter in een beslagkom met de mixer tot een romige crème.

Brownies maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de brownievorm en bak 40 minuten in de oven gaar. Laat de brownie hierna goed afkoelen.

  4. Stap 6

    Snijd de afgekoelde brownie in 5 punten en 2 halve punten. Om brokkelen tegen te gaan, houd je het mes waarmee je gaat aansnijden eerst 20 seconden onder de hete kraan. Droog af met een schone theedoek en snijden maar!

Brownies versieren

  1. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    Bereid de witte glazuur volgens de omschrijving op de verpakking. Knip dan een klein hoekje van het zakje glazuur.

  2. Stap 8 a: Kerstboom

    • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

    • Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur

    • Dr. Oetker Kerstfantasie

    • M&M's® (rode en groene)

    Versier één grote punt als kerstboom. Teken een zigzag slinger met een witte decoratiestift op de browniepunt. Plaats de rode balletjes uit de Dr. Oetker Kerstfantasie in de slinger. Neem de groene decoratiestift en breng bij ieder balletje twee groene streepjes aan. Plaats een groene M&M® op de top van de kerstboom en verdeel wat van het kerstdecoratiestrooisel over de slingers.

  3. Stap 8 b: Groene brownie

    • Dr. Oetker Glamour Mix

    • Dr. Oetker Suikeroogjes

    Neem de groene decoratiestift en begin onderaan met een lijntje. Werk zigzaggend naar de punt toe en zorg ervoor dat je lijntjes aansluiten. Plaats twee oogjes en een deel van een ronde krakeling als mond op de brownie. Versier verder met de glamourmix. Gebruik een zilveren ster uit de Dr. Oetker Glamour Mix voor de piek. Prik een langwerpige pretzel aan de onderkant van de brownie als stam.

  4. Stap 8 c: Sneeuwpop

    • Dr. Oetker Rolfondant Rood

    • Pretzels en stokjes

    Verdeel glazuur over het oppervlak van een browniepunt (knip eventueel het hoekje van het zakje groter). Bestrijk het puntje aan de bovenkant en de rand aan de onderkant niet. Plaats twee ogen op het witte glazuur. Druk vervolgens een stukje zoute stengel aan de bovenzijde. Rol van het rode fondant een wortelvormige neus en plaats onder de ogen. Gebruik de donkerbruine decoratiestift om de hoed en de mond te decoreren.

  5. Stap 8 d: Rendier

    Plak de suikeroogjes met glazuur op hun plaats. Maak met 2 pretzels het gewei op het rendier. Gebruik een rode M&M® als neus.

  6. Stap 8 e: Kerstmuts

    Neem de twee halve browniepunten en plak ze met bijvoorbeeld een decoratiestift aan elkaar. Decoreer de onderste rand met een laagje wit glazuur. Decoreer de rest van de brownie met de rode decoratiestift door een zigzaggende beweging te maken. Plaats rode en zilveren balletjes aan de bovenkant van de wit geglazuurde rand. Gebruik een decoratiesneeuwvlokje als de bal van de muts.

  7. Stap 9

    Serveer de kerstbrownies op een rechthoekig plateau.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.