Met je favoriete brownierecept kun je deze geweldige kerstbrownies maken! Een rendier, kerstboom of sneeuwpop? Lees verder hoe je deze in een handomdraai zelf kunt maken op een brownie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het bakrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Mix de boter (50 g) in een beslagkom met de mixer tot een romige crème.
Voeg de browniemix van Dr. Oetker Brownies Choco (1 pak) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.
Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak 40 minuten in de oven gaar. Laat de brownie hierna goed afkoelen.
Snijd de afgekoelde brownie in 4 punten en 2 halve punten. Om brokkelen tegen te gaan, houd je het mes waarmee je gaat aansnijden eerst 20 seconden onder de hete kraan. Droog af met een schone theedoek en snijden maar!
Leg het Dr. Oetker Glazuur Wit (1 zakje) 5 minuten in heet water. Knip dan een klein hoekje van het zakje glazuur.
Kerstboom
Versier één grote punt als kerstboom. Gebruik hiervoor de Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur en Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel. Teken een zigzagslinger met een witte decoratiestift op de browniepunt. Plaats de rode balletjes uit de Dr. Oetker Kerstfantasie (1 strooibusje) in de slinger. Neem de groene decoratiestift en breng bij ieder balletje twee groene streepjes aan. Plaats een groene M&M® (1 handje, rode en groene) op de top van de kerstboom en verdeel wat van het kerstdecoratiestrooisel over de slingers.
Groene brownie
Neem de groene decoratiestift en begin onderaan met een lijntje. Werk zigzaggend naar de punt toe en zorg ervoor dat je lijntjes aansluiten. Plaats twee Dr. Oetker Suikeroogjes (1 strooibusje) en een deel van een ronde pretzel (1 handje) als mond op de brownie. Versier verder met de Dr. Oetker Glamour Mix (1 strooibusje). Gebruik een zilveren ster uit de Dr. Oetker Glamour Mix voor de piek. Prik een langwerpige pretzel aan de onderkant van de brownie als stam.
Sneeuwpop
Verdeel glazuur over het oppervlak van een browniepunt (knip eventueel het hoekje van het zakje groter). Bestrijk het puntje aan de bovenkant en de rand aan de onderkant niet. Plaats twee ogen op het witte glazuur. Druk vervolgens een stukje zout stokje (2 stuks) aan de bovenzijde. Rol van het Dr. Oetker Rolfondant Rood (1 pak) een wortelvormige neus en plaats onder de ogen. Gebruik de donkerbruine decoratiestift om de hoed en de mond te decoreren.
Rendier
Plak twee suikeroogjes met glazuur op hun plaats. Maak met 2 pretzels het gewei op het rendier. Gebruik een rode M&M® als neus.
Kerstmuts
Neem de twee halve browniepunten en plak ze met bijvoorbeeld een decoratiestift aan elkaar. Decoreer de onderste rand met een laagje wit glazuur. Decoreer de rest van de brownie met de rode decoratiestift door een zigzaggende beweging te maken. Plaats rode en zilveren balletjes aan de bovenkant van de wit geglazuurde rand. Gebruik een decoratiesneeuwvlokje als de bal van de muts.
Serveer de kerstbrownies op een rechthoekig plateau.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.