Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Triple chocolade brownies

Triple chocolade brownies

Dit recept is van: Vankoektotcake

  1. Triple chocolade brownies
  2. Triple chocolade brownies
Item 1 of 2
Triple chocolade brownies
info
Benodigdheden
Stappen
De lekkerste, smeuïge brownies met drie soorten chocolade. Makkelijk om te maken en onwijs lekker. Inmiddels is dit mn favoriete baksels. Overigens niet alleen van mij: ook van mijn omgeving! Echt een verzoeknummer dit.
15 min.Bereidingstijd
35 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Tip: bak de brownie minimaal 1 dag van te voren. Hij wordt alleen maar lekkerder als hij wat langer ligt. Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze langer goed. Invriezen kan ook.
Zoete receptenBrownies

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 185 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 grote eieren
  • 185 gram suiker
  • 85 gram bloem

 

  • 10 gram cacaopoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • Extra's naar keuze: bijv een handje walnoten

Keukenspullen

  • Vierkant bakblik
  • Mengkom
  • Mixer of garde
  • Spatel of lepel
  • Scherp mes of keukenmachine

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap: 2

Zet een kom op een pannetje met een beetje kokend water. De kom mag het water niet raken. Snij boter in blokjes en snij of breek de pure chocolade in stukjes. Smelt dit au-bain-marie in de kom. Roer tussendoor, zodat het een egale chocolademassa wordt. Laat een beetje afkoelen.

Stap: 3

Mix in een kom de eieren met de suiker (ongeveer een minuutje). Voeg hier de deels afgekoelde chocolade aan toe en meng het door. Voeg de bloem en cacao toe en spatel of roer erdoorheen. Hak de verschillende soorten chocolade, en eventueel de nootjes, in stukjes en en voeg deze tot slot toe aan het mengsel. Roer door.

Stap: 4

Giet het beslagje in de bakvorm. Bak op 160°C graden in ongeveer 35/40 minuten gaar. Laat afkoelen voor je het in blokjes snijdt.

Over dit recept

Dit recept is van Vankoektotcake

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.