Feestje? Bak deze overheerlijke smeuïge brownies en versier ze met confetti. Dit recept is voldoende voor 24 grote of 48 kleine brownies.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C). Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier.
Smelt in een pannetje op laag vuur de boter (375 g) met de pure chocolade (400 g). Laat iets afkoelen.
Mix ondertussen de lichtbruine basterdsuiker (250 g), kristalsuiker (200 g) en eieren (6 stuks) luchtig.
Doe de chocolade erbij, samen met het vanille-aroma (1 el).
Doe daarna in de delen de bloem (225 g) met het zout (snufje) erbij en roer goed door.
Voeg eventueel een flinke scheut whiskey toe. Dit geldt uiteraard alleen voor volwassenen. Het is mijn geheime ingrediënt voor brownies. Het haalt echt de smaak van de chocolade op, maar je kunt het weglaten als je liever niet met alcohol bakt of als je het als kindertraktatie maakt.
Doe het browniebeslag in het bakblik en sla een paar keer goed op het aanrecht, zodat de luchtbubbels uit het bakblik gaan. Daarna strooi je de Smarties® (175 g) over het browniebeslag. Bak de brownies in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat afkoelen in het blik, maar snijd wel vast de randjes los. Stort op een grote snijplank en snijd in twee of vier stukken, die je in aluminiumfolie wikkelt. Leg nu een nacht in de vriezer. Dit is de ultieme tip! De brownies krijgen daardoor een hele lekkere bite!
Als je deze brownies daadwerkelijk maakt om uit te delen, haal je ze op de betreffende dag uit de vriezer en laat ze iets ontdooien voor je ze met een warm mes in super mooie rechte vierkantjes of rechthoekjes snijd. Stapel ze lekker hoog op een plank en uitdelen maar!
De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is. De satéprikker moet er niet schoon uitkomen: dan zijn ze te droog. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.
Tip: met een bus slagroom en een (zelfgemaakte) chocoladesaus maak je er een fantastische bijdrage voor een toetjesbuffet van. Nog een tip: je kunt de garnering van de smarties natuurlijk ook weglaten of juist variëren met talloze andere vullingen, zoals stukjes karamelfudge, koekjes, marshmallow of cranberries!