Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Verwen Fudge Brownies met Salted Caramel popcorn

Verwen Fudge Brownies met Salted Caramel popcorn

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Fudge brownies salted caramel popcorn
Item 1 of 1
Verwen Fudge Brownies met Salted Caramel popcorn
info
Benodigdheden
Stappen

Neem die smeuïge chocoladefudge van een heerlijke brownie en combineer met een zalige salted caramelsaus. Met wat knapperige pinda's erop en lekkere popcorn is dit een ware en snel gemaakte verwennerij!

20 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
KaramelPopcornBrowniesFudge

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Boter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Schenkstroop
    3 el (eetlepels)
    Schenkstroop
  • Popcorn
    100 g
    Popcorn

 

  •  
    30 g
    Pinda's
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Karameltoffees (zacht)
    400 g (gram)
    Karameltoffees (zacht)
  • Zeezout (grofgemalen)
    1 el (eetlepels)
    Zeezout (grofgemalen)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

2. Karamelsaus maken

Doe de slagroom (200 ml) en de karameltoffees (400 g) in een steelpan. Verwarm op laag vuur totdat de karameltoffees gesmolten zijn. Roer door totdat het mengsel een geheel is geworden en voeg zeezout (1 tl) toe. Laat hierna de saus iets afkoelen. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker hij wordt.

3. Verwenbrownies bereiden

Klop de boter (100 g) met de mixer zacht. Voeg de browniemix (1 pak Dr Oetker Fudge Brownies met Salted Caramel) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix vervolgens het geheel op de middelste stand in één minuut tot een glad mengsel. Schep de helft van het browniebeslag in de bakvorm. Smelt in een steelpannetje de overige boter (45 g). Neem van het vuur en voeg schenkstroop (3 el) toe. Meng alles met een lepel tot een egale massa en giet de helft van het brownie mengsel in de bakvorm. Schenk de zelfgemaakte karamelsaus in de bakvorm bovenop het browniebeslag. Houdt de randen vrij. Bewaar 2 eetlepels saus voor de decoratie. Verdeel vervolgens het resterende browniebeslag over de karamelsaus en strijk glad.

4. Brownies bakken en decoreren

Plaats de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen en verwijder de bakvorm.

Voeg ondertussen schenkstroop (2 el) toe aan de resterende karamelsaus en verhit kort op middelhoog vuur.

Doe de popcorn (100 g) in een kom en schenk er de helft van de karamelsaus overheen, roer voorzichtig om zodat de popcorn wordt bedekt met een dun laagje saus.

Verdeel vervolgens de popcorn over de brownie en maak met de resterende karamelsaus rustieke lijnen over de popcorn. Garneer tot slot met fijngehakte pinda’s (30 g).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.