Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Verwen Fudge Brownies met Salted Caramel popcorn

Neem die smeuïge chocolade fudge van een heerlijke brownie en combineer met een zalige salted caramel saus. Met wat knapperige pinda's erop en lekkere popcorn is dit een ware snelgemaakte verwennerij!

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Verwen Fudge Brownies met Salted Caramel

    Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Verwen brownies bereiden

  1. Stap 3

    • 100 g boter

    • 100 ml water

    Klop 100 gram boter met de mixer zacht. Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix vervolgens het geheel op de middelste stand in één minuut tot een glad mengsel. Schep de helft van het browniebeslag in de bakvorm.

  2. Stap 4

    • 45 g boter

    • 3 el schenkstroop

    Smelt in een steelpannetje de overige boter. Neem van het vuur en voeg 3 eetlepels schenkstroop en de mix voor caramelsaus toe. Meng alles met een lepel tot een egale massa.

  3. Stap 5

    Schenk de karamelsaus in de bakvorm bovenop het browniebeslag. Houdt de randen vrij. Bewaar 2 eetlepels saus voor de decoratie. Verdeel vervolgens het resterende browniebeslag over de salted caramelsaus en strijk glad.

Brownies bakken en decoreren

  1. Stap 6

    Plaats de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen en verwijder de bakvorm.

  2. Stap 7

    Voeg ondertussen 2 eetlepels schenkstroop toe aan de resterende karamelsaus en verhit kort op middelhoog vuur.

  3. Stap 8

    • 100 g popcorn (licht gezouten)

    • 30 g pinda's (fijngehakt)

    Doe de popcorn in een kom en schenk er de helft van de karamelsaus overheen, roer voorzichtig om zodat de popcorn wordt bedekt met een dun laagje saus. Verdeel vervolgens de popcorn over de brownie en maak met de resterende karamelsaus rustieke lijnen over de popcorn. Garneer tot slot met de fijngehakte pinda’s.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.