Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brownies met kersen en mascarponevulling

Brownies met kersen en mascarponevulling

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Brownies met kersenroom
Item 1 of 1
Brownies met kersen en mascarponevulling
info
Benodigdheden
Stappen

Maak van de brownies kleine kersentaartjes. Je vult de taartjes met een heerlijke room van mascarpone, slagroom en kersen! En als je toch niet van kersen houdt, dan vervang je de kersen door aardbeien, frambozen of ander rood fruit!

40 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
BrowniesKersenChocoladeChocoladetaartValentijnMoederdagMascarponeThema receptenMini taartjesGebakFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 Pak
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Kersen (uit pot)
    1 Pot(ten)
    Kersen (uit pot)

 

  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Verse slagroom (onbereid)
    50 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Plakband

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de over voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Laat de boter voordat je gaat bakken op kamertemperatuur komen. Zo zorg je ervoor dat je brownies veel luchtiger worden.

2. Brownies bakken

Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

Verdeel het brownies beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

3. Brownies vullen met mascarponeroom

Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je de vorm verwijdert. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en haal de brownies eruit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.

Snijd de brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm. Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog.

Roer de mascarpone (250 g) los met slagroom (50 ml) en Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje). Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de brownies in de vorm.

Duw op regelmatige afstand de kersen in de mascarponeroom en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere brownielaag met het snijvlak naar beneden er op. Druk het voorzichtig aan.

Laat de brownies ongeveer 3-4 uur opstijven in de koelkast.

4. Brownies serveren

Snijd de brownies voorzichtig in 6 vierkante stukjes.

Leg eventueel op elk stukje een hartvormige mal en bestrooi de brownies met poedersuiker.

Makkelijk snijden

Spoel een (brood)mes om met warm water, zodat het warm wordt. Dat snijdt makkelijker!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.