Maak van de brownies kleine kersentaartjes. Je vult de taartjes met een heerlijke room van mascarpone, slagroom en kersen! En als je toch niet van kersen houdt, dan vervang je de kersen door aardbeien, frambozen of ander rood fruit!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de over voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Laat de boter voordat je gaat bakken op kamertemperatuur komen. Zo zorg je ervoor dat je brownies veel luchtiger worden.
Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.
Verdeel het brownies beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.
De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.
Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je de vorm verwijdert. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en haal de brownies eruit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.
Snijd de brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm. Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog.
Roer de mascarpone (250 g) los met slagroom (50 ml) en Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje). Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de brownies in de vorm.
Duw op regelmatige afstand de kersen in de mascarponeroom en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere brownielaag met het snijvlak naar beneden er op. Druk het voorzichtig aan.
Laat de brownies ongeveer 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de brownies voorzichtig in 6 vierkante stukjes.
Leg eventueel op elk stukje een hartvormige mal en bestrooi de brownies met poedersuiker.
Spoel een (brood)mes om met warm water, zodat het warm wordt. Dat snijdt makkelijker!