Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brownies met kersen en mascarponevulling

Maak van de Brownies kleine kersentaartjes. Je vult de taartjes met een heerlijke room van mascarpone, slagroom en kersen! En als je toch niet van kersen houdt, dan vervang je de kersen door aardbeien, frambozen of ander rood fruit!

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de over voor. Druk de gepeforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

    Boter op kamertemperatuur

    Laat de boter voordat je gaat bakken op kamertemperatuur komen, zo zorg je ervoor dat je brownies veel luchtiger worden.

Brownies bakken

  1. Stap 3

    • 50 g boter

    Mix de boter tot een romige crème.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  3. Stap 5

    Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

  4. Stap 6

    Verdeel het brownies beslag gelijkmatig over de bakvorm.

  5. Stap 7

    Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

    Gaar?

    De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

Brownies vullen met mascarponeroom

  1. Stap 8

    Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat de vorm verwijdert. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en neem de Brownies er uit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.

  2. Stap 9

    Snijd met de Brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm.

  3. Stap 10

    • Potje kersen (of amarena-kersen)

    Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog.

  4. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

    • 250 g mascarpone

    • 50 ml slagroom

    Roer de mascarpone los met slagroom en Klop-Fix. Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de Brownies in de vorm.

  5. Stap 12

    Duw op regelmatige afstand de kersen in de mascarponeroom en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere brownie laag met het snijvlak naar beneden er op. Druk het voorzichtig aan. Vouw de vorm goed tegen het brownies taartje aan en zet het eventueel met plakband vast.

  6. Stap 13

    Laat de brownies ongeveer 3-4 uur opstijven in de koelkast.

    Snijd tip

    Spoel een broodmes om met warm water, zodat het warm wordt.

Brownies serveren

  1. Stap 14

    • Poedersuiker

    Snijd de brownies voorzichtig in 6 vierkante stukjes. Leg eventueel op elk een hartvormige mal en bestrooi de brownies met poedersuiker.

    Makkelijk snijden

    Spoel een broodmes om met warm water, zodat het warm wordt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.