🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Brownies met kersen en mascarponevulling

Brownies met kersen en mascarponevulling

Dit recept is van: Bakken.nl

Brownies met kersenroom
Brownies met kersen en mascarponevulling
Info Benodigdheden Stappen

Maak van de brownies kleine kersentaartjes. Je vult de taartjes met een heerlijke room van mascarpone, slagroom en kersen! En als je toch niet van kersen houdt, dan vervang je de kersen door aardbeien, frambozen of ander rood fruit!

40 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Brownies Kersen Chocolade Chocoladetaart Valentijn Moederdag Mascarpone Thema recepten Mini taartjes Gebak Feestdagen
4
10 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 Pak
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Kersen (uit pot)
    1 Pot(ten)
    Kersen (uit pot)

 

  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Verse slagroom (onbereid)
    50 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Plakband

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de over voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Laat de boter voordat je gaat bakken op kamertemperatuur komen. Zo zorg je ervoor dat je brownies veel luchtiger worden.

2. Brownies bakken

Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

Verdeel het brownies beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

3. Brownies vullen met mascarponeroom

Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je de vorm verwijdert. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en haal de brownies eruit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.

Snijd de brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm. Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog.

Roer de mascarpone (250 g) los met slagroom (50 ml) en Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje). Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de brownies in de vorm.

Duw op regelmatige afstand de kersen in de mascarponeroom en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere brownielaag met het snijvlak naar beneden er op. Druk het voorzichtig aan.

Laat de brownies ongeveer 3-4 uur opstijven in de koelkast.

4. Brownies serveren

Snijd de brownies voorzichtig in 6 vierkante stukjes.

Leg eventueel op elk stukje een hartvormige mal en bestrooi de brownies met poedersuiker.

Makkelijk snijden

Spoel een (brood)mes om met warm water, zodat het warm wordt. Dat snijdt makkelijker!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.