Leukerecepten.nl

www.leukerecepten.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tiramisu brownies met rode besjes

Sandra van leukerecepten.nl: "Bij dit tiramisu recept heb ik de lange vingers vervangen door een basis van chocoladebrownies. Je krijgt dus een combi van smeuïge brownies met daarop een romige laag van mascarpone en cacao. Dat klinkt fantastisch toch! " Met feestelijke rode besjes!

Bereiden

20 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

6-8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    • 50 g boter

    Zorg er vooraf voor dat de boter op kamertemperatuur is.

  2. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bijgeleverde bakvorm naar beneden.

Bak je brownies

  1. Stap 3

    • 100 ml koffie

    Mix de boter tot een romige crème. Voeg de mix voor brownies choco en de koffie toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

    Je kunt de brownies een dag van tevoren bakken en afgedekt bewaren op kamertemperatuur en vlak voor het serveren de mascarpone topping er op doen.

  2. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.

  3. Stap 5

    Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

    De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig.

Mascarpone tiramisucrème maken

  1. Stap 6

    • 125 g mascarpone

    • 125 ml slagroom

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Mix de mascarpone samen met de slagroom romig met de vanillesuiker. Doe het mascarpone mengsel op de brownies, dit kan met een lepel of door met een spuitzak toefjes te maken.

  2. Stap 7

    • Strooibusje cacao

    • Takjes rode bessen (aalbessen)

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver (of Glamour Mix)

    Zeef wat cacao erover en leg wat rode besjes op de topping. Garneer met Dr. Oetker Zachte parels of Dr. Oetker Glamour Mix.

    Bewaar je brownie mét topping in de koelkast en haal een uur voor het serveren er uit zodat hij op kamertemperatuur komt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.