Bij dit tiramisu-recept zijn de lange vingers vervangen door een basis van chocoladebrownies. Je krijgt dus een combi van smeuïge brownies met daarop een romige laag van mascarpone en cacao. Dat klinkt fantastisch toch?!
Je kunt de brownies een dag van tevoren bakken en afgedekt bewaren op kamertemperatuur en vlak voor het serveren de mascarpone topping er op doen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg er vooraf voor dat de boter (50 g) op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Druk de geperforeerde randen van de bijgeleverde bakvorm naar beneden.
Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de mix voor brownies choco (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco) en de koffie (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar.
Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanst en de binnenkant licht vochtig is.
Mix de mascarpone (125 g) samen met de slagroom (125 g) romig met de vanillesuiker (1 zakje). Doe het mascarponemengsel op de brownies, dit kan met een lepel of door met een spuitzak toefjes te maken.
Zeef wat cacao erover en leg wat rode besjes op de topping. Garneer met Dr. Oetker Zachte parels of Dr. Oetker Glamour Mix.
Je kunt de Dr. Oetker Zachte Parels Zilver ook vervangen door bijvoorbeeld de Dr. Oetker Glamour Mix.
Bewaar je brownie mét topping in de koelkast en haal hem een uur voor het serveren eruit, zodat hij op kamertemperatuur komt.