Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brownies met speculoos

Brownies met speculoos

Dit recept is van: Cathy

  1. Brownies speculoos
Item 1 of 1
Brownies met speculoos
info
Benodigdheden
Stappen

Van buiten knapperig en van binnen lekker zacht: dat zijn de perfecte brownies! Met speculoospasta en wat verkruimelde koffiekoekjes maak je jouw brownie gemakkelijk tot een werkelijke verwennerij!

20 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
BrowniesChocoladeSpeculoosKoffie

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Speculooskoekjes
    125 g
    Speculooskoekjes
  • Speculoospasta
    1 el (eetlepels)
    Speculoospasta

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg er vooraf voor dat de boter (50 g) op kamertemperatuur is.

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Druk de geperforeerde randen van de bijgeleverde bakvorm van Dr. Oetker Brownies Choco (1 pak) naar beneden.

2. Bak je brownies

Mix de boter tot een romige crème. Voeg de mix voor brownies choco en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.

Leg 2 speculooskoekjes (125 g) apart voor de topping, breek de rest van de koekjes in grove stukjes. Spatel dit door het beslag en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Plaats de bakvorm op het rooster in de het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in 35 tot 40 minuten knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm.

Brownies gaar?

De brownies zijn klaar waneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

3. Maak een speculoos topping

Haal de afgekoelde brownie voorzichtig uit de springvorm. Leg deze omgekeerd op een serveerbord.

Verwarm de speculoos® pasta (1 el) in de magnetron of heel zachtjes in pannetje. Maak met een lepel mooie strepen op de brownies.

Doe de overgebleven 2 speculooskoekjes in een zakje en sla deze met een deegroller of iets anders tot fijne kruimels. Strooi tot slot de kruimels over de strepen speculoospasta.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.