Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg er vooraf voor dat de boter (50 g) op kamertemperatuur is.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Druk de geperforeerde randen van de bijgeleverde bakvorm van Dr. Oetker Brownies Choco (1 pak) naar beneden.
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de mix voor brownies choco en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.
Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
Leg 2 speculooskoekjes (125 g) apart voor de topping, breek de rest van de koekjes in grove stukjes. Spatel dit door het beslag en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster in de het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in 35 tot 40 minuten knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm.
De brownies zijn klaar waneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.
Haal de afgekoelde brownie voorzichtig uit de springvorm. Leg deze omgekeerd op een serveerbord.
Verwarm de speculoos® pasta (1 el) in de magnetron of heel zachtjes in pannetje. Maak met een lepel mooie strepen op de brownies.
Doe de overgebleven 2 speculooskoekjes in een zakje en sla deze met een deegroller of iets anders tot fijne kruimels. Strooi tot slot de kruimels over de strepen speculoospasta.