Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Chocolade brownie met cranberry en pistachenoten

Chocolade brownie met cranberry en pistachenoten

Dit recept is van: Marjo

  1. Chocolade brownie met cranberry en pistachenoten
  2. Chocolade brownie met cranberry en pistachenoten
Item 1 of 2
Chocolade brownie met cranberry en pistachenoten
info
Benodigdheden
Stappen
Een goed gevulde brownie van pure chocolade
20 min.Bereidingstijd
40 min.Bak- of opstijftijd
Thema receptenHigh teaVerjaardagZoete receptenBrownies

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 gr rietsuiker+ 1 vanillesuiker
  • 125 gr bloem + 1 eetl maizena
  • 175 gr ongezouten roomboter
  • 3 eieren

 

  • 150 gr pure chocolade >72%
  • 150 gr cranberry,s
  • 150 gr gepelde pistachenoten

Keukenspullen

  • Bakblik 20x20 cm, bakpapier
  • Mixer met beslagkom
  • Magnetron of fornuis voor smelten boter en chocolade
  • Hakmolen voor noten en cranberry
  • Oven
  • Zeef, weegschaal

Stappen

Stap: 1

Oven voorverwarmen op 180 gr.C. Bakblik 20x20 cm invetten en bekleden met bakpapier.

Stap: 2

Boter met stukjes chocolade voorzichtig en langzaam smelten in magnetron of in pan op fornuis. Met mixer eieren met suiker tot lint kloppen.

Stap: 3

Daarna eerst voorzichtig de iets afgekoelde chocolade boter erbij kloppen. Daarna het gezeefde bloemmengsel toevoegen.

Stap: 4

Als laatste de ietswat fijner gemalen pistachenoten en cranberry,s erbij scheppen

Stap: 5

Deeg in bakblik scheppen en 35-40 min bakken in midden van oven. Evt laatste 10 min afdekken dat baksel niet te donker wordt maar wel gaar

Stap: 6

Brownie af laten koelen op taartrooster, eventueel garneren met chocolade stift en enkele achtergehouden pistache en cranberry,s.

Over dit recept

Dit recept is van Marjo

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.