Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade bomb mirror cakes

Wil jij met Kerst flink uitpakken met het kerstdessert, dan is dit een recept voor jou! Met dit recept maak je 8 heerlijke chocolade bombs verrijkt met een feestelijke glans.

Bereiden

45 min

Baktijd

40 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Brownies bakken

  1. Stap 2

    • 50 g boter

    Mix de boter tot een romige crème.

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  3. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniesbeslag.

  4. Stap 5

    Verdeel het browniesbeslag gelijkmatig over de bakvorm. Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

  5. Stap 6

    Snijd in 2 gelijke plakken en druk met een rond uitsteekvorm 8 rondjes uit de plakken.

Choco bombs maken

  1. Stap 7

    • 300 g chocolademousse

    Vul de ronde siliconen bakvormpjes voor 3/4 met de chocolademousse en druk de ronde chocolade brownies als bodem tegen de mousse aan. Laat minimaal 30 minuten in de vriezer uitharden.

  2. Stap 8

    Vul de ronde siliconen bakvormpjes voor 3/4 met de chocolademousse en druk de ronde chocolade brownies als bodem tegen de mousse aan. Laat minimaal 30 minuten in de vriezer uitharden.

  3. Stap 9

    • 80 g cacao

    • 4 blaadjes gelatine

    • 200 g slagroom

    • 180 g suiker

    • 200 ml water

    Verhit ondertussen het water met de slagroom, de suiker en de cacaopoeder in een steelpannetje. Zet het vuur laag wanneer het begint te koken en voeg al roerend met een garde de gelatine toe. Haal de steelpan van het vuur wanneer de gelatine is opgelost en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. Stap 10

    • Dr. Oetker Glamour Mix

    Haal de chocolade bombs voorzichtig uit het siliconen bakvorm (dit lukt beter door de bakvorm heel even onder de warme kraan te houden). Plaats de chocolade bombs op een rooster en schenk de mirror glaze er royaal overheen. Decoreer de glaze vervolgens met de glamourmix.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.