Wil jij met kerst flink uitpakken met het dessert, dan is dit een recept voor jou. Met dit recept maak je 8 heerlijke chocolade bombs, verrijkt met een feestelijke glans!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Week de vier gelatineblaadjes in koud water.
Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak Dr. Oetker Brownies Choco) en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad browniebeslag.
Verdeel het browniebeslag gelijkmatig over de bakvorm. Gebruik hiervoor de vierkante bakvorm in de Dr. Oetker Brownies Choco verpakking.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.
Snijd in 2 gelijke plakken en druk met een ronde uitsteekvorm 8 rondjes uit de plakken.
Vul de ronde siliconen bakvormpjes voor 3/4 met de chocolademousse (300 g) en druk de ronde chocoladebrownies als bodem tegen de mousse aan.
Laat minimaal 30 minuten in de vriezer uitharden. Voor de 'mirror glaze' verhit je ondertussen het water (200 ml) met de slagroom (200 g), de suiker (180 g) en de cacaopoeder (80 g) in een steelpannetje.
Zet het vuur laag wanneer het begint te koken en voeg al roerend met een garde de gelatine (4 blaadjes) toe.
Haal de steelpan van het vuur wanneer de gelatine is opgelost en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Haal de chocolade-bombs voorzichtig uit het siliconen bakvorm (dit lukt beter door de bakvorm heel even onder de warme kraan te houden).
Plaats de chocolade-bombs op een rooster en schenk de 'mirror glaze' er royaal overheen. Decoreer de glaze vervolgens met de Dr. Oetker Glamour Mix .