Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Double chocolate brownies

Lekker veel chocolade en heerlijk makkelijke brownies om te maken. Voeg wat boter en water toe voor een lekker beslag en chocolate chips voor een extra chocolade bite! Geniet in een handomdraai van zelfgemaakte brownies!

Bereiden

10 min

Baktijd

35 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    Vouw de zijkanten van de bijgeleverde bakvorm naar beneden.

  2. Stap 2

    • 50 g boter (of margarine)

    Zorg er voor dat de boter op kamertemperatuur komt. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Brownie beslag maken

  1. Stap 3

    Klop met de mixer de boter los in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 100 ml water

    Voeg het zakje mix voor brownies en 100 ml water toe en mix 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Spatel tot slot ook de inhoud van het zakje chocolate chips door het brownie beslag.

Double Chocolate brownies bakken

  1. Stap 6

    Spatel het beslag in de bakvorm en bak de double chocolate brownies in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar in de oven. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt en de binnenkant nog licht vochtig is. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.