Een heerlijke vegan brownie, zonder dierlijke ingrediënten! En als geheim ingrediënt: bietjes!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de bakvorm in met olie, vegan boter of bakspray en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C).
Smelt de pure chocolade (135 g) au bain-marie (in een schaal in een pannetje met heet water). Meng in een kom de plantaardige olie (120 ml) met de suiker (150 g) en het Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl). Roer dit goed door. Meng water (1 el), appelciderazijn (15 ml) en Dr. Oetker Backin (1 tl) tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de beslagkom. Roer het goed door. Voeg de geraspte rode bietjes (135 g) toe aan het beslag, roer het goed door en voeg de gesmolten chocolade toe. Voeg in twee keer de Koopmans Patentbloem Kristal (135 g) toe en meng het met een spatel door. Schenkt het browniebeslag in de bakvorm. Bak de vegan brownies in circa 35 minuten gaar. Laat de cegan brownies in de bakvorm afkoelen.