Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vegan Brownies

Een heerlijke Vegan Brownie, echt heel lekker en zonder dierlijke ingrediënten! En als geheime ingrediënt: bietjes!

Bereiden

15 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 porties

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Vet de bakvorm of het cakeblik in met Dr. Oetker Bakspray en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Vegan brownies bakken

  1. Stap 2

    • 135 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au bain-marie (in een schaal in een pannetje met heet water).

  2. Stap 3

    • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloem/arachide)

    • 150 g suiker

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Meng in een kom de plantaardige olie met de suiker en het Dr. Oetker Vanille Aroma. Roer dit goed door.

  3. Stap 4

    • 15 ml appelciderazijn (te koop in supermarkt)

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 1 el water

    Meng een el water, 15 ml appelciderazijn en 1 tl Dr. Oetker Backin tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de beslagkom. Roer het goed door.

  4. Stap 5

    • 135 g rode bieten (gekookt en geraspt)

    Voeg de geraspte bietjes toe aan het beslag, roer het goed door en voeg de gesmolten chocolade toe.

  5. Stap 6

    • 135 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Voeg in 2x de patentbloem toe en meng het met een spatel door. Schenkt het Vegan Brownies beslag in de bakvorm.

  6. Stap 7

    Bak de Vegan Brownies in circa 35 minuten gaar.

  7. Stap 8

    Laat de Vegan Brownies in de bakvorm afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.