Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brownie-Cheesecake met blauwe bessen

Brownie-Cheesecake met blauwe bessen

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. brownie cheesecake met blauwe bessen gelei
Item 1 of 1
Brownie-Cheesecake met blauwe bessen
info
Benodigdheden
Stappen

Romige cheesecake, smeuïge brownies met een heerlijke zelfgemaakte zwarte bessen gelei. Zo lekker!

50 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BrowniesCheesecakeChocoladeBlauwe bessenVerjaardagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 Pak
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • MonChou®
    300 g (gram)
    MonChou®
  • Crème fraîche
    60 g
    Crème fraîche
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    2 null
    Ei

 

  • Blauwe bessen
    150 g
    Blauwe bessen
  • Bramen
    100 g
    Bramen
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Honing
    30 g
    Honing
  • Witte chocolade
    75 g
    Witte chocolade
  • Custard (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  •  
    Brownievorm of ronde springvorm 24 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Staafmixer
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet eventueel in met boter of bakspray.

2. Brownies maken

Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak) en het water (100 ml) toe. Meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad Brownie beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de brownies 20 minuten in de oven.

Cheesecakemengsel

Begin zodra de brownies in de oven staan, direct met het maken van het cheesecakemengsel.

3. Topping

Doe de roomkaas (300 g), suiker (75 g) en de crème fraiche (60 g) in een kom en mix met de mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

Voeg de eieren (2 stuks) toe en mix het op de laagste stand door elkaar. Voeg vervolgens de custard (1 kleine el) toe en mix dit in een halve minuut tot een glad mengsel.

Haal de brownies na het bakken uit de oven en verdeel het Cheesecake beslag over de bakvorm.

Bak de Brownie-Cheesecake nog ca. 25 - 30 minuten.

Zet de oven uit. Laat de brownie cheesecake nog 1 à 2 uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Zet de taart hierna minimaal 2 uur in de koelkast.

Voeg witte chocolade toe

Maak de Brownie-Cheesecake extra lekker. Meng fijngehakte witte chocolade (75 g) door de cheesecake vulling.

Cheesecake gaar?

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, net als bij een pudding.

4. Zwarte bessen gelei

Laat de gelatineblaadjes (2 stuks) wellen in koud water.

Pureer 150 g blauwe bessen en de bramen (100 g) met een staafmixer fijn. Doe 5 eetlepels water en de honing (30 g) in een steelpan, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en verhit totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en roer door de vruchtenpuree. Verdeel de gelei over de Brownie-Cheesecake en laat deze in de koelkast opstijven.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.