Romige cheesecake, smeuïge brownies met een heerlijke zelfgemaakte zwarte bessen gelei. Zo lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet eventueel in met boter of bakspray.
Mix de boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix (1 pak) en het water (100 ml) toe. Meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad Brownie beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de brownies 20 minuten in de oven.
Begin zodra de brownies in de oven staan, direct met het maken van het cheesecakemengsel.
Doe de roomkaas (300 g), suiker (75 g) en de crème fraiche (60 g) in een kom en mix met de mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Voeg de eieren (2 stuks) toe en mix het op de laagste stand door elkaar. Voeg vervolgens de custard (1 kleine el) toe en mix dit in een halve minuut tot een glad mengsel.
Haal de brownies na het bakken uit de oven en verdeel het Cheesecake beslag over de bakvorm.
Bak de Brownie-Cheesecake nog ca. 25 - 30 minuten.
Zet de oven uit. Laat de brownie cheesecake nog 1 à 2 uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Zet de taart hierna minimaal 2 uur in de koelkast.
Maak de Brownie-Cheesecake extra lekker. Meng fijngehakte witte chocolade (75 g) door de cheesecake vulling.
Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, net als bij een pudding.
Laat de gelatineblaadjes (2 stuks) wellen in koud water.
Pureer 150 g blauwe bessen en de bramen (100 g) met een staafmixer fijn. Doe 5 eetlepels water en de honing (30 g) in een steelpan, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en verhit totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en roer door de vruchtenpuree. Verdeel de gelei over de Brownie-Cheesecake en laat deze in de koelkast opstijven.