Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brownie-Cheesecake met blauwe bessen

Romige cheesecake, smeuige brownies met een heerlijke zelfgemaakte zwarte bessen gelei. Zo lekker!

Bereiden

50 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 porties

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

  2. Stap 2

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvormen naar beneden.

Brownies maken

  1. Stap 3

    • 50 g boter

    • 1 pak

    • 100 ml water

    Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water toe. Meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad Brownie beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de Brownies 20 minuten in de oven.

Topping

  1. Stap 4

    • 125 g crème fraîche

    • 200 g MonChou (zacht & luchtig)

    Doe de MonChou Zacht & Luchtig en de crème fraiche in een kom en mix met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  2. Stap 5

    • 1 pak Dr Oetker Verwen Cheesecake

    • 2 eieren

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en mix het op de laagste stand op een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  3. Stap 6

    Haal de Brownies na het bakken uit de oven en verdeel het Cheesecake beslag over de bakvormen. (de bijgevoegde frambozensaus heb je bij dit recept niet nodig).

  4. Stap 7

    Bak de Brownie-Cheesecake nog 20-30 minuten.

  5. Stap 8

    Laat 'm afkoelen en snijd 'm in mooie vierkante stukken.

Zwarte bessen gelei

  1. Stap 9

    • 75 g witte chocolade

    Maak de Brownie-Cheesecake extra lekker. Meng een reep fijngehakte witte chocolade (75 g) door de cheesecake vulling.

  2. Stap 10

    • 150 g blauwe bessen

    • 100 g bramen

    • 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    • 30 g honing

    Laat de gelatineblaadjes wellen in koud water. Pureer 100 g blauwe bessen en de bramen met een staafmixer fijn. Doe 5 eetlepels water en de honing in een steelpan, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en verhit totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en roer door de vruchtenpuree. Verdeel de gelei over de Brownie-Cheesecake en laat deze in de koelkast opstijven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.