🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Baileys taart

Baileys taart

Dit recept is van: Annet

Baileys Brownies
Baileys taart
Info Benodigdheden Stappen

Baileys® en brownies! Met dit recept met de bekende koffielikeur van whisky en room tover je je brownies om in een ongekend lekkere cocktailtaart!

60 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Cocktailtaarten Brownies Witte chocolade Botercrème Vaderdag
4
7 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Witte chocolade
    65 g
    Witte chocolade
  •  
    3 el (eetlepels)
    Baileys®

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Volle melk (kamertemperatuur)
    50 ml
    Volle melk (kamertemperatuur)
  • Pure chocolade
    80 g
    Pure chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    40 ml
    Slagroom (ongezoet)

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Allereerst: de topping van deze taart is een botercrème en een chocoladegenache met Baileys. Wil je meer of minder alcohol? Voeg iets meer Baileys of iets minder Baileys toe. Belangrijk is: proef steeds tussendoor. Zo heb je een taart die helemaal naar je zin is.

Weeg de boter (100 g) af in twee delen van 50 g. Zorg dat de boter op kamertemperatuur komt voor je begint. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven in de tussentijd voor ( elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

2. Brownies maken

Mix wat boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Breek de witte chocolade (65 g) in stukjes van ongeveer 0,5 cm en roer deze met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de taartvorm.

Plaats de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

3. Maak een Baileys® botercrème

Klop de resterende boter (50 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (50 ml), Baileys (2 el) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (0,5 zakje) toe. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Verdeel de botercrème over de brownietaart. Zet voor 1 uur in de vriezer.

4. Ganache-topping maken

Smelt de pure chocolade (80 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (40 ml) en de Baileys (1 el) toe. Laat de ganache zover afkoelen totdat het chocoladepasta dikte is.

Neem de brownies taart uit de vriezer. Verdeel de ganache over de botercrèmelaag. Maak het af door de taart rond te draaien en met een theelepel een spoor te trekken.

Laat de taart verder op temperatuur komen. Eet smakelijk!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.