Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Baileys taart

Baileys taart

Dit recept is van: Annet

  1. Baileys Brownies
Item 1 of 1
Baileys taart
info
Benodigdheden
Stappen

Baileys® en brownies! Met dit recept met de bekende koffielikeur van whisky en room tover je je brownies om in een ongekend lekkere cocktailtaart!

60 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
CocktailtaartenBrowniesWitte chocoladeBotercrèmeVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Brownies Choco
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Brownies Choco
  • Water
    100 ml
    Water
  • Witte chocolade
    65 g
    Witte chocolade
  •  
    3 el (eetlepels)
    Baileys®

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Volle melk (kamertemperatuur)
    50 ml
    Volle melk (kamertemperatuur)
  • Pure chocolade
    80 g
    Pure chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    40 ml
    Slagroom (ongezoet)

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Allereerst: de topping van deze taart is een botercrème en een chocoladegenache met Baileys. Wil je meer of minder alcohol? Voeg iets meer Baileys of iets minder Baileys toe. Belangrijk is: proef steeds tussendoor. Zo heb je een taart die helemaal naar je zin is.

Weeg de boter (100 g) af in twee delen van 50 g. Zorg dat de boter op kamertemperatuur komt voor je begint. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven in de tussentijd voor ( elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

2. Brownies maken

Mix wat boter (50 g) tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Breek de witte chocolade (65 g) in stukjes van ongeveer 0,5 cm en roer deze met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de taartvorm.

Plaats de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

3. Maak een Baileys® botercrème

Klop de resterende boter (50 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (50 ml), Baileys (2 el) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (0,5 zakje) toe. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Verdeel de botercrème over de brownietaart. Zet voor 1 uur in de vriezer.

4. Ganache-topping maken

Smelt de pure chocolade (80 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (40 ml) en de Baileys (1 el) toe. Laat de ganache zover afkoelen totdat het chocoladepasta dikte is.

Neem de brownies taart uit de vriezer. Verdeel de ganache over de botercrèmelaag. Maak het af door de taart rond te draaien en met een theelepel een spoor te trekken.

Laat de taart verder op temperatuur komen. Eet smakelijk!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.