Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Rocky Road Brownie

Een gevaarlijk lekkere brownie met marshmallows, stukjes karamel en amandelen.

Bereiden

60 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 stuks

Brownies maken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de over voor. Leg het bakpapier over de bakplaat en vet de randen van de bakplaat goed in.

  2. Stap 2

    • 100 g boter

    Mix de boter tot een romige crème .

  3. Stap 3

    • 2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco

    • 200 ml water

    Voeg de browniemixen en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Gebruik een hoge beslagkom om stuiven te voorkomen.

  4. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad beslag.

  5. Stap 5

    Leg het bakpapier op de bakplaat en vet de randen van de bakplaat in. Verdeel het beslag daarna over de bakplaat (in plaats van in kartonnen bakvorm). Bak gedurende 20 minuten.

Rocky Road Brownie

  1. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen

    • 100 g pure chocolade

    • 85 g zachte karameltoffees

    Ondertussen hak je amandelen en chocolade wat fijner. Meng daar de karameltoffees doorheen. Haal de bakplaat uit de oven. Strooi het mengsel over de taart en druk het licht aan. Bak de brownie daarna in het midden in de oven gedurende 15 minuten.

Finishing touch

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 7

    • 60 g marshmallows

    • 1 flesje karamelsaus (dessertsaus)

    Haal de brownie uit de oven. Bestrooi de brownie met marshmallows en bak de rocky road brownie ongeveer 5 minuten, totdat de marshmallows goudbruin kleuren. Laat de brownie volledig afkoelen op een rooster. Giet de karamelsaus in een spuitzakje en trek strepen over de brownie.

  2. Stap 8

    Haal de brownie met bakpapier van de bakplaat en laat volledig afkoelen op een rooster. Snijd hem daarna in stukjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.