Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Witte chocolade brownie met frambozen

Witte Chocolade Brownie met frambozen, of beter gezegd. Blondies. Met dit basis recept bak je heerlijke blondies met frambozen. Je kunt hiervoor prima frambozen uit de vriezer gebruiken, want de frambozen spatel je door het beslag.

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrische 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster in het midden van de oven.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm of de ovenschaal in met boter en bestuif deze licht met bloem of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Blondie beslag maken

  1. Stap 3

    • 250 g witte chocolade

    Snijd de witte chocolade in kleine stukjes van ongeveer ½ cm. Doe 150 g van de witte chocolade samen met de boter in een bakje.

  2. Stap 4

    • 200 g boter

    Verwarm een pan met water en plaats het bakje met de chocolade en de boter hierin (au bain-marie). Let op dat er geen water bij de boter/chocolade komt, en smelt de boter en de chocolade. Het smelten kan ook in een glazen bakje in 1½ - 2 minuten in de magnetron op 600 Watt; haal steeds na een ½ minuut het bakje uit de magnetron en roer de boter/chocolade goed door. 

  3. Stap 5

    • 2 tl Dr. Oetker Citroenrasp

    • 4 eieren

    • 125 g kristalsuiker

    Klop de eieren samen met suiker en het citroenrasp in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig, schuimig geheel.

  4. Stap 6

    • 200 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    Meng de bloem, Backin en de rest van de chocolade stukjes (100 g) door elkaar.

  5. Stap 7

    Spatel het bloemmengsel voorzichtig door de luchtige eieren. Voeg geleidelijk de gesmolten boter/chocolade toe en spatel dit er ook door.

Blondies bakken

  1. Stap 8

    • 150 g frambozen (vers of diepvries)

    Schenk het beslag in de springvorm en verdeel de bevroren frambozen (indien diepvries) over het beslag.

  2. Stap 9

    Bak de witte chocolade brownie in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 10

    Laat de witte chocolade brownie goed afkoelen voordat je 'm aansnijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.