Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel

Steel de show tijdens het kerstdiner met een prachtig kersttoetje van Brownies en stroopwafelsterren.

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 stukjes

Brownies maken

Elektrische oven: 180°C Heteluchtoven: 160°C

  1. Stap 1

    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de over voor. Druk de gepeforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

  2. Stap 2

    • 50 g boter

    Mix de boter tot een romige crème .

  3. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  4. Stap 4

    Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad beslag.

  5. Stap 5

    Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

  6. Stap 6

    Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

  7. Stap 7

    De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenaant nog licht vochtig is. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

Decoreren

  1. Stap 8

    Laat de Brownies afkoelen en snijd 'm in kleinere stukken.

  2. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

    • 500 ml slagroom

    • 2 el suiker

    Klop de slagroom met de Klop-Fix en suiker stijf.

  3. Stap 10

    • 1 pak stroopwafels

    Steek met ster-uitstekers grote en kleine sterren uit de stroopwafels. Met de resten van de stroopwafel kun je ook nog lekkere recepten maken: bijv. Winterse Eton Mess met Stoofpeertjes en Stroopwafel)

  4. Stap 11

    Vul glaasjes of een grote glazen schaal met een laag stukjes brownie, een laag slagroom en weer een laag stukjes brownie.

  5. Stap 12

    Bedek het toetje voor de helft met de stroopwafelsterren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.